Vágólapra másolva!
Csütörtök, azaz ma este 18.45-től a Ferencváros az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában Belgrádban lép pályára a Crvena zvezda ellen. A találkozó előtt a Fradi egyik kapusával, a magyar válogatott Bogdán Ádámot, és a csapat szintén magyar válogatott középpályásával, Vécsei Bálintot kérdeztük arról, hogy mit várnak a mérkőzéstől.

Kiküldött munkatársunk helyszíni tudósítása Belgrádból.

Két meccs, két győzelem hat pont a Fradi neve mellett, míg két meccs, két vereség és nulla pont áll a szerb bajnok neve mellett, ami azt is jelenthetné, hogy a magyar csapat az esélyes, de Bogdán Ádám ennél azért óvatosabb.

"Ez azt jelenti, hogy jó formában vagyunk, és az első két meccst nagyon szépen vettük. Nézegettük már őket videón, és szerintem abszolút nem megérdemelt az, hogy nekik nincs pontjuk, szerezhettek volna jóval többet is az első két meccsen.

Ugyanakkor reméljük, hogy ponttal vagy pontokkal tudunk majd távozni, de nem lesz egyszerű. Abból kiindulni, hogy nekik nincs még pontjuk, nem lehet" - mondta a kapus.

Bogdán szerint a meccs első percei lehetnek igazán kritikusak a Fradi számára, hiszen a várhatóan közel 40 ezer drukker biztos, hogy elképesztő nyomás alá helyezi majd a csapatokat.

"Bízom benne, hogy ezt az időszakot átvészeljük, adja isten, hogy egy góllal vezetést is tudjunk szerezni, és akkor később talán ez a tömeg ellenük fordul, olyan értelemben, hogy nagyobb nyomásként nehezedik rájuk.

- mondta Bogdán nem hagyva kétséget afelől, hogy itt bizony 90 percen keresztül kell majd harcolni.

Míg a zvezda számára ez az idény eddigi legfontosabb meccse, addig a Fradinál nincs ilyen kitétel, de nem azért, mert ez is "csak egy a sok közül".

"Alapvetően úgy kell hozzá állni, hogy nekünk minden meccs nagyon fontos. Ez a helyzet a bajnoksággal is, csak az első engedheti meg magának, hogy hibázzon egyet-egyet.

Nem ezen a meccsen áll vagy bukik a szezonun, de egy jó eredménnyel nagy lépést tudunk tenni, hogy továbbjussunk a csoportból."

Vécsei Bálint, a Monaco elleni mérkőzés győztes gólját szerző középpályás sem számít könnyű mérkőzésre.

"A sorozat előtt szerettük volna, ha két forduló után így állunk. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de az első mérkőzés után már éreztük, hogy lehet keresnivalónk ebben a csoportban.

Tudjuk, hogy edzőváltás volt náluk, látszik, hogy kompapkt jó csapat, amelyiknek nagy fegyvertényt jelent a hazai pálya, a szinte telt ház. Ezt nekünk az elején át kell vészelnünk, és utána már bennünket is fog hajtani a hangulat. Azt mindenki láthatta, hogy az Európa-ligában nagyon szervezetten, élesen tudunk játszani, a kontráinkkal pedig mindig veszélyesek tudtunk lenni."