Kiderült, melyik csapat ellen kezdi az évet a magyar válogatott

Magyarország - Görögország, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülési mérkőzés, labdarúgás, futball, foci, magyar válogatott, magyar labdarúgó-válogatott, Budapest, Puskás Aréna, 2022.11.20.
A magyar válogatott öröme
Vágólapra másolva!
A jövő év az Európa-bajnoki selejtezők jegyében telik majd a férfi A-válogatott számára, az esztendőt azonban felkészülési mérkőzéssel kezdi Marco Rossi együttese, az ellenfél az észt válogatott lesz - írja az MLSZ.

A magyar válogatott az Eb-selejtezők sorsolásán ötcsapatos csoportba került, így a selejtezősorozat két játéknapján is felkészülési mérkőzést játszik majd. A mieink egyik selejtezős szabadnapja éppen az első játéknap lesz, az UEFA jelenleg érvényben lévő szabályzata alapján azonban a szabadnapos válogatottak is kötelesek pályára lépni, vagyis felkészülési mérkőzést játszani.

Marco Rossi együttese a fentieknek megfelelően a 2023-as évet március 23-án felkészülési mérkőzéssel kezdi, méghozzá Észtország ellen, hazai pályán. Az észtek a Nemzetek Ligája D divíziójában szerepeltek idén, és csoportgyőzelmükkel feljutottak a C ligába.

"Az idei évben nagyon erős ellenfeleink voltak, amelyek rendre kezdeményeztek ellenünk, így most kifejezetten olyan ellenfelet szerettünk volna, amellyel szemben valószínűleg nekünk kell majd kezdeményeznünk és feltörni a szervezett, felállt védelmet" – mondta Marco Rossi az mlsz.hu-nak.

A mérkőzésnek ezúttal is a Puskás Aréna ad otthont. A mieink az Észtország elleni mérkőzés után négy nappal, március 27-én a bolgárok ellen kezdik meg szereplésüket az Eb-selejtező sorozatban.