Összeveszett az edzővel, elutazik Katarból a kameruni sztárkapus

Switzerland v Cameroon: Group G - FIFA World Cup Qatar 2022 NurPhoto General News Qatar22 Sport Qatar2022 Soccer worldcup22 Soccer Match worldcup2022 Horizontal
Andre Onana (CMR) during the World Cup match between Switzerland vs Cameroon , in Doha, Qatar, on November 24, 2022. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto) (Photo by Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Távozott a katari labdarúgó-világbajnokságról Andre Onana, a kameruni labdarúgó-válogatott kapusa.
Vágólapra másolva!

Az afrikai csapat első számú kapusa, az Internazionale játékosa kezdő volt Kamerun első vb-csoportmérkőzésén - a csapat 1-0-ra kikapott Svájctól -, de Rigobert Song szövetségi kapitány kritikával illette a teljesítményét. A szakember szerint a kapus a mérkőzésen túl sok kockázatot vállalt, és ebben változtatást kért tőle.

Andre Onana az első meccsen még kezdő volt Forrás: NurPhoto via AFP/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Onana azonban ezt nem fogadta el, így nézeteltérése támadt a szakemberrel. Song ezt követően, fegyelmezési céllal kihagyta a kapust a meccskeretből a kameruniak második csoportmérkőzésén, amelyen 3-3-as döntetlent játszottak Szerbiával.

A kameruni szövetség (FECAFOOT) végül kedden foglalt hivatalosan is állást az ügyben, és ideiglenesen a kereten kívül helyezték Onanát. Addig ugyanis mutatkozott némi remény arra, hogy Samuel Eto'o, a szervezet elnöke orvosolja a helyzetet.

A keddi döntést követően Onana úgy határozott, hogy elhagyja a válogatottat, és elutazik Katarból.