Vb 2022: „Aki ezt kitalálta, egy zseni” – Martínez reagált a belga balhéra

Vágólapra másolva!
2022.12.01. 09:27
Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint óriási balhé robbant ki a világbajnokságon szereplő belga válogatottnál: Eden Hazard és Jan Vertonghen egymásnak esett az öltözőben a Marokkótól elszenvedett 2–0-s vereség után, őket Romelu Lukaku választotta szét, míg a kapus Thibaut Courtois többekkel összeveszett. A szövetségi kapitány sajtótájékoztatón próbálkozott a helyzet tisztázásával – miközben a csapat csütörtök este a továbbjutás kiharcolásáért lép pályára Horvátország ellen..

Az biztos, hogy a belga válogatott számára az idei világbajnokság távolról sem úgy alakul, ahogy azt előzetesen tervezték, vagy ahogy a szurkolóik várták: az azóta már kiesett kanadai együttes végig mezőnyfölényben, több helyzetet kidolgozva játszott Roberto Martínez csapata ellen – a belgák így is 1–0-ra győztek –, aztán Marokkó megverte őket 2–0-ra, ami azt jelenti, hogy a horvátok elleni csoportrangadón nyerniük kell, ha biztosra akarnak menni.

A szövetségi kapitány, Roberto Martínez mérkőzés előtti napon tartott sajtótájékoztatóján azonban vajmi kevés szó esett a horvátok elleni találkozóról, miután több lap is arról cikkezett az elmúlt napokban, hogy a belga válogatottnál szétesett a csapategység, a játékosok összevesztek egymással, s nagy a baj az öltözőben.

„Hirtelen hatalmas vihar csapott le ránk kívülről, és az az igazság, hogy az ilyen fake newsra, álhírekre a média imád lecsapni. Lehet, hogy a torna előtt túl sokat hallgattunk a kívülről érkező véleményekre. Most már ezt nem szabad megtennünk, mert a csoportunk váratlanul kiegyenlítetté vált. Mindenesetre megtanultuk a leckét, csak magunkra számíthatunk. Harcolni fogunk és küzdeni azért, hogy elérjük, amiben hiszünk. És remélem, hogy a szurkolóink, az igazi szurkolóink élvezni fogják ezt a küzdelmet” – fogalmazott a kapitány, aki kitért arra is, hogy elsősorban a francia sajtó jeleskedett a csapat körüli botrányokról szóló hírek terjesztésében, gerjesztésében.

„Jó munkát végzett a sajtó ezzel a sztorival, hiszen uralta a belga médiát. Úgy néz ki, a szándék arra, hogy negatív híreket tálaljanak a csapatról, nagyobb annál, mint hogy bátorítsanak minket és élvezzék a belga labdarúgás története legjobb generációjának játékát. Nem tudom, hogy honnan vagy kitől származnak pontosan ezek a hírek, de aki kitalálta ezeket, az egy zseni. Egy géniusz. Meg akart bennünket gyengíteni, a saját sikeréért harcolt és sikerrel járt. Mi meg öngólt lőttünk...” – mondta Martínez, majd néhány szóban kitért a vb-re sérülten érkező Romelu Lukakura is.

„Nagy hatása van a csapatra, fontos szerepe van a kereten belül, a csapat egyik vezére. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy kezdőként számíthatok-e rá, majd meglátjuk” – zárta rövidre a kérdést a szövetségi kapitány.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

F-CSOPORT, CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
16.00: Horvátország–Belgium (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
16.00: Kanada–Marokkó (Tv: Duna World) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország2114–1+34
2. Marokkó2112–0+24
3. Belgium2111–2–13
4. Kanada221–5–40

TOVÁBBJUTÁS A CSOPORTKÖRBŐL

HORVÁTORSZÁG: győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjut. Vereség esetén csak akkor, ha a biztos kieső Kanada legyőzi Marokkót, méghozzá úgy, hogy horvát, marokkói összevetésben a gólkülönbség a Dalic-csapatnak kedvezzen.
MAROKKÓ: győzelemmel vagy döntetlennel biztosan továbbjut. Vereség esetén is nyolcaddöntős, ha (1) Horvátország legyőzi Belgiumot, (2) vagy a belgák úgy verik meg a horvátokat, hogy a horvátok gólkülönbsége rosszabbá válik, mint a marokkói.
BELGIUM: ha legyőzik a horvátokat, továbbjutnak, ha kikapnak, kiesnek. A döntetlen akkor lehet elég, ha Kanada legalább három góllal megveri Marokkót.
KANADA: már nem juthat tovább.

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.
Azonos pontszámmal végző két vagy több csapat között a következő kritériumok rangsorolnak (ebben a sorrendben):
• gólkülönbség
• több szerzett gól
• az egymás elleni mérkőzések(en)
• • szerzett több pont
• • elért jobb gólkülönbség
• • szerzett több gól
• sportszerűségi pontszám a teljes csoportkörben (sárga lap: –1 pont; kiállítás második sárga lappal: –3 pont; azonnali piros lap: –4 pont; sárga lap és azonnali piros lap: –5 pont)
• sorsolás.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik