Kemény kritikát kapott a nevetséges német válogatott a vb-szégyen után

FIFA World Cup 2022 / Costa Rica - Germany 2-4. Copa do Mundo database elimination soccer tournament Qatar national team national player national jersey international national game KO 2022 worldcup WM2022 wm jersey SPORT SPORTS Spo SP Soccer SOC 22 Horizo
A német válogatott nagy csalódást okozott a katari vb-n
Vágólapra másolva!
Óriási kudarc érte Németországot, ugyanis története során másodszor esett ki a labdarúgó-világbajnokság csoportkörében. A németek korábbi kiváló játékosa, Bastian Schweinsteiger élesen kritizálta hazája válogatottját a szégyenteljes kiesés után, akárcsak a játékosként 108-szoros válogatott Jürgen Klinsmann, aki óriási csalódásnak nevezte, hogy a Nationalelf már ennyire korán búcsúzni kényszerült.
Vágólapra másolva!

A német válogatott csütörtökön 4-2-re ugyan legyőzte Costa Rica csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában, de mivel a másik mérkőzésen Japán legyőzte Spanyolországot, csak a négyes harmadik helyén végzett, így kiesett. Bastian Schweinsteiger szerint a német csapatnak a három meccs alatt egyértelműen a védelme volt a gyenge pontja, hiszen összesen öt gólt kapott.

Bastian Schweinsteiger élesen kritizálta a Hansi Flick irányította német válogatottat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

"Nagyon-nagyon gyenge" – kezdte a Bayern München legendás játékosa.

– mondta a 2014-ben világbajnoki címet nyerő egykori középpályás.

Jürgen Klinsmann, a német labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya kijelentette, hogy az együttes nem érdemelte meg a nyolcaddöntőbe kerülést. Az 58 éves szakember szerint a következő napok "nagyon-nagyon kemények és nehezek lesznek", a német szövetségnek ugyanis a vb-szereplést ki kell elemeznie az elejétől a végéig, miközben a sajtó "hurrikánként" tombol a kiesés miatt.

- írta a BBC-nél vezetett blogjában Klinsmann, aki szerint a válogatott átszervezésében a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokság sokat segíthet.

A német válogatott nagy csalódást okozott a katari vb-n Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

"Másfél év áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy felkészüljünk az Eb-re, és ez jól is elsülhet, helyre lehet állítani a koncentrációt. Megnyugtató ugyanakkor, hogy a válogatottnak van egy csodagyereke Jamal Musiala személyében, aki egészen kivételes futballista" - fogalmazott a játékosként világ- és Európa-bajnok, 2006-ban német szövetségi kapitányként vb-bronzérmes szakember. Klinsmann szerint ugyanakkor az nem volt szerencsés, hogy a 19 éves Musialának egy vb-n kellett megtapasztalnia, hogy szinte az egész csapat az ő játékától függ. "Remélem, hogy ez nem zökkenti ki az eddig nyújtott jó formájából" - tette hozzá.

A legendás ex-futballista úgy vélte, további tehetségek is vannak a Nationalelfben, akik ugyan még nem érték el saját csúcsteljesítményüket, de "remélhetőleg erősebben térnek majd vissza".

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!