A halott apjával találkozott a túlvilágon a brazilverő focikapitány

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, Kamerun-Brazília, G csoportkör, Lusail Stadion, 2022. 12. 02., Kamerun, Brazília
Cameroon's coach Rigobert Song gestures on the touchline during the Qatar 2022 World Cup Group G football match between Cameroon and Brazil at the Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 2, 2022. (Photo by Issouf SANOGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe - ahol majd hétfőn a dél-koreaiakkal találkozik -, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott. A kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Rigobert Song hat éve sztrókot szenvedett, de a kutyája megmentette életét.
Vágólapra másolva!

A kameruni válogatott szövetségi kapitány, Rigobert Song a katari vb-n felidézte,

hat éve sztrókot kapott és csak a kutyájának köszönheti, hogy életben maradt.

"Tévét néztem, és nagyon fáradtnak éreztem magam. Nyitva hagytam az ajtót, mert látogatót vártam.

Ha zárva lett volna, végem lett volna, mert a családom Párizsban volt. A kutyám megérezhetett valamit, és ugatni kezdett. Aztán megjött a vendégem, ekkor már a földön feküdtem"

- írja a Bors.

Rigobert Song a kómából tért vissza Forrás: AFP/Issouf Sanogo

"A látogató riasztotta a mentőket" - idézte a Marca a L'Equipe-et. Az agyvérzéssel kórházba került Song két napig kómában feküdt, és ez idő alatt "találkozott" az édesapjával, Paullal, akit kilencévesen elveszített.

Az afrikaiak szövetségi kapitánya ezután Kamerun korábbi államelnöke, Paul Biya gondoskodását élvezte, aki tudatta vele: a családjára ne legyen gondja, ő gondoskodik róluk, majd egy kiváló párizsi kórházba vitette. Így épült fel Rigobert Song, aki a portugál Toni Conceaicaótól idén február 28-án vette át a kameruni válogatott vezetését.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!