Vb 2022: „Hiányozni fogtok” – Eden Hazard elköszönt

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 11:44
null
Eden Hazard a horvátok elleni mérkőzés után, a kiesés emésztésének első pillanataiban (Fotó: AFP)
Szerdán Eden Hazard bejelentette, hogy lezártnak tekinti válogatottbeli pályafutását. A Real Madrid kiválósága 126 mérkőzésen 33 gólt szerzett a belga labdarúgó-válogatottban, amely az idei világbajnokságon csalódást keltően szerepelt – nem jutott tovább a csoportjából.

 

„Elérkezett egy fejezet lezárásának ideje. Köszönet a szeretetért, a semmihez sem hasonlítható támogatásért, a 2008 óta közösen megélt boldog pillanatokért. Úgy döntöttem, hogy befejezem a válogatottbeli pályafutásomat. Az utódok bevetésre készek. Hiányozni fogtok…” – fogalmazott Instagram-bejegyzésében a belga válogatott 31 éves csapatkapitánya, akitől a „vörös ördögök” hivatalos közösségi felületei is elköszöntek.


Hazard 17 évesen mutatkozott be a belga válogatottban 2008-ban, azóta 126 mérkőzésen 33 gól és 36 gólpassz fűződött a nevéhez. Nem kevesebb mint 56 alkalommal csapatkapitányként vezette ki a „vörös ördögöket” a játéktérre.

Eden Hazard szimbolikus alakja a belga aranygenerációnak, távozása nem csak az ő pályafutásában jelenti egy korszak végét. Mint ismert, a horvátok elleni, kieséssel felérő 0–0 után Roberto Martínez is bejelentette: a továbbiakban nem ő a belga válogatott szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik