Van Gaal visszaszólt az argentinok egyik legnagyobb sztárjának

Horizontal
Van Gaal és Depay az Argentína elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón
Vágólapra másolva!
A péntek esti Hollandia-Argentína vb-negyeddöntő előtt Louis Van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya reagált az argentin Ángel Di Maria azon nyilatkozatára, amelyben a ballábas szélső pályafutása legrosszabb edzőjének nevezte a holland szakembert.
Vágólapra másolva!

Di Maria 2014 nyarán 75 millió euróért igazolt a Real Madridtól a Manchester United csapatához, azonban csak egy évet töltött a szigetországban, mert nem érezte jól magát Angliában és Louis Van Gaallal sem jött ki, aki akkor a United edzője volt.

„Teljesen figyelmen kívül hagytam, hogy a hetes mezszámmal játszottam a hátamon, pedig az elején sokat beszélgettek velem erről, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget.

– mondta egy korábbi interjúban Di Maria, aki egy szezont követően a Paris Saint-Germain csapatához került, ott pedig hét év alatt a klub történetének legtöbb gólpasszt adó játékosa lett.

Van Gaal és Di Maria az Old Traffordon Forrás: DPPI via AFP/Paul Greenwood

„Egyik napról a másikra kötözködött velem.

Szeretném örökre elfelejteni ezt a korszakot" - tette hozzá az argentin támadó.

Az előzmények ismeretében nem csoda, hogy a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Van Gaalt megkérdezték, mit gondol Di Maria nyilatkozatáról.

Van Gaal és Depay az Argentína elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

„A legrosszabb edzőnek nevezett, akivel dolga volt? Azon kevesek köz tartozik, akik ezt gondolják rólam. Igazán sajnálom, és szomorú dolognak tartom, hogy ezt mondta.

Persze nem kell szó szerint érteni, csak azt akartam érzékeltetni, hogy ilyen is lehet az edző-játékos viszony" – mondta Van Gaal, aki 2015 és 2016 között dolgozott együtt Depay-jal a Manchester Unitednál.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.