A Veszprém szenzációs győzelme a kézilabda-BL-ben

JAHJA, Omar
A veszprémi Ligetvári Patrik tör kapura Leon Susnja és Marcel Sroczyk szorításában
Vágólapra másolva!
A Veszprém házigazdaként 32-22-re nyert a lengyel Plock csapata ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, csütörtökön.

A hazaiak keretéből Rasmus Lauge Schmidt és Ilic Zoran, a vendégektől Lovro Mihic, Niko Mindegia, Fazekas Gergő, és Uros Mitrovic maradt ki.

Kiválóan kezdett a Magyar Kupa címvédője, ezért Javier Sabaté, a Veszprém korábbi, a Plock jelenlegi vezetőedzője már a kilencedik percben időt kért (7-3). A lengyeleknél a támadójáték és a védekezés sem működött megfelelően, így tulajdonképpen már a meccs első negyedórájának végére eldőlt a két pont sorsa (11-4). A 18. percben jött az újabb időkérés a vendégek részéről, ennek, és a cseréknek annyi hatásuk volt, hogy egy 3-0-s sorozattal némileg felzárkózott a Plock. A bakonyiak erre szintén egy hármas gólsorozattal reagáltak, és a szünetben a vártnál is magabiztosabban, 17-9-re vezettek.

A veszprémi Ligetvári Patrik tör kapura Leon Susnja és Marcel Sroczyk szorításában Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A második félidő elején már tíz találat volt a két együttes között, majd a vendégek négy gólt szereztek egymás után, ekkor Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért. A negyvenedik percben Omar Jahja súlyosnak tűnő térdsérülés miatt kivált a játékból, ezért a hazaiak jobbátlövő nélkül maradtak. Tízről hat gólra csökkentette hátrányát a lengyel csapat, ennél közelebb azonban nem kerülhetett ellenfeléhez, mivel a házigazdák ismét lendületbe jöttek. Izgalmak híján a hazai szurkolók a Plock bosnyák játékosát, Mirsad Terzicet éltették, aki korábban 11 szezont töltött Veszprémben.

A legvégén ismét tízgólos különbség alakult ki a csapatok között, ami annak is köszönhető, hogy a bakonyiak mindössze 11 lövést hibáztak az egész meccsen.

Petar Nenadic kilenc, Andreas Nilsson öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Szergej Koszorotov hétszer talált be.

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén a Veszprém egy vereség és két döntetlen mellett hetedszer győzött.

Eredmény, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Telekom Veszprém-Orlen Wisla Plock (lengyel) 32-22 (17-9)
lövések/gólok: 43/32, illetve 42/22
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 8, illetve 20 perc

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló Veszprém jövő csütörtökön a román Dinamo Bucuresti vendége lesz, a három sikerrel és hat vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán a norvég Elverum otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.