Továbbra sem tudni, hol lehet a földrengés után állítólag kimentett ghánai focista

Newcastle United v Everton FC - Premier League EPL Season 2019-20 Soccer Saturday 28th December 2019 Newcastle United vs Everton Premier League Horizontal FOOTBALL
Christian Atsu (30) of Newcastle United arrives before the Premier League match between Newcastle United and Everton at St. James's Park, Newcastle on Saturday 28th December 2019. (Photo by Iam Burn/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A portugál sportújság, az A Bola beszámolójára hivatkozva mi is megírtuk, hogy előkerült a törökországi földrengés romjai alól a Porto, a Chelsea és a Newcastle korábbi focistája, a ghánai válogatott Christian Atsu, de az ügynöke szerint a hírek nem feltétlenül igazak.

Christian Atsu ügynökét ezúttal a BBC idézi, aki szerint a focista hollétéről továbbra sem tudnak semmit, hiába jelent meg sok helyen, hogy megtalálták a romok alatt, és kórházban ápolják.

A már több mint 11 ezer halálos áldozatot követelő törökországi és szíriai földrengés után még ezreket keresnek, köztük van a Hatayspor ghánai válogatott csatára és a klub sportigazgatója is.

Christian Atsut továbbra is keresik Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

"Mindent megteszünk, hogy megtudjuk, hol lehet Christian. Mindenki képzelheti, milyen lelkiállapotban van a focista családja. Annak ellenére, hogy a klubnál azt mondták, élve került elő a romok alól, mi még semmit sem tudunk Christian pontos hollétéről" - idézik a menedzsert.

A Hatayspor edzője, Volkan Demirel is arról beszélt, hogy egyelőre nincsenek hírei a focistáról, sem a csapat sportigazgatójáról, Taner Savutról.

Eközben Ghána törökországi nagykövete, Francisca Ashietey-Odunton is próbálja kideríteni, hol lehet Atsu, de a jelenlegi felfokozott helyzetben egyelőre ő sem járt sikerrel.

A 31 éves Atsu 107 meccsen játszott a Newcastle csapatában, de volt a Chelsea, az Everton és a Bournemouth játékosa is Angliában. A válogatottban 65 meccsen szerepelt, szeptemberben, Szaúd-Arábiából igazolt a török csapathoz.