Női kézi: Solberg babát vár, visszatér a francia klasszis a Győrhöz

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 17:43
null
Solberg anyai örömök elé néz (Fotó: Dömötör Csaba)
A Győri Audi ETO KC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a Silje Solberg babát vár, így többet már nem véd ebben az évadban, helyére visszatér a franciák legendája, Amandine Leynaud.

 

A Nemzeti Sport is beszámolt róla korábban, hogy a Győri ETO legutóbbi két meccséről lemaradó kapus, Silje Solberg nagy valószínűséggel egy ideig még nem léphet pályára, és hogy a győriek reaktiválhatják a tavaly nyáron visszavonult Amadine Leynaud-t. A győri klub mostani bejelentése igazolta ezeket a híreket.

„Tiszta szívemből gratulálok, és jó egészséget kívánok Silje Solbergnek a várandósság időszakához – nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a klub közleményében. – Egy nő számára az édesanyává válás valószínűleg a legcsodálatosabb időszak az életben. A közelmúlt esetei is azt mutatták, hogy Győrben zajlik a háttérben kommunikáció a játékosok magánéletének tervezéséről a klubvezetéssel. Silje esetében is egyeztetések zajlottak korábban, így bizonyos szintig természetesen fel voltunk készülve erre a helyzetre. A játékosnak ezúton is sok boldogságot és nyugodt babavárást kívánunk, majd természetesem várjuk vissza a csapatba.”

„Nagyon boldog vagyok, hiszen igazán várom már a várandósság előttem álló időszakát, hihetetlen érzés, hogy hamarosan igazi család leszünk a férjemmel, másrészt nyilván furcsa érzés az, hogy a szezon vége előtt kiválok a csapatból. Mindenképpen szeretném megköszönni a vezetők támogatását. Hiszek a lányokban, hiszek ennek a fantasztikus közösségnek az erejében, hogy a jelenlegi idényben minden célunkat közösen el fogjuk érni. Én itt leszek mellettük, és támogatom őket mindenben” – mondta Silje Solberg.

A Győr már meg is oldotta Solberg helyettesítését, a korábban már visszavonult 36 éves Amandine Leynaud pótolja a norvég játékost az évad végéig. Leynaud a Győri ETO színeiben Bajnokok Ligája-győzelmet, bajnoki címet, valamint Magyar Kupa-elsőséget is jegyzett 2018 és 2022 között. A francia kapus hazája válogatottjában is csúcsra ért, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyéremmel büszkélkedhet.

„Nem kellett sokat gondolkodni a döntésen, hiszen a szívem már az első megkeresés után egyből azt súgta, hogy igent kell mondanom – nyilatkozta Leynaud a győrieknek. – Ezúton is gratulálok Siljének, jó egészséget kívánok neki. A csapat szinte változatlan, mióta elmentem, igazából olyan érzés, mintha el sem mentem volna. Az évadban több csapat is megkeresett már, de én mindenkinek nemet mondtam. Győr olyan nekem, mint a második otthonom, a családom. Erre a hívásra egyszerűen nem tudtam nemet mondani. Azon leszek, hogy minden meccsen a legjobbamat nyújtsam, és hogy minden fronton győzedelmeskedjünk.”

A Győr teljes közleményét ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik