Vágólapra másolva!
Nemrég ért véget "A nemzet aranyai" című, egészestés mozifilm forgatása, amelynek hősei azok a magyar vízilabda legendák, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot. Ez alatt a 12 év alatt a csapat három olimpiai aranyat, két Európa- és egy világbajnoki címet, valamint két világliga és egy világkupa győzelmet szerzett, továbbá hatan bekerültek a nemzetközi Hírességek Csarnokába is.

"Vidám hangvételű, pörgős, szellemes, ugyanakkor drámai elemekkel, érzelemdús jelenetekkel tarkított filmet szeretnénk készíteni. Egy uszodai hangulatú, mostani trendeknek megfelelő moziélményt, ahol a nézők újra végigizgulhatják többek között az athéni olimpiai döntőt. Ez a miliő filmszínházi arénahangulatot teremt, olyan atmoszfértát, amiben a közönség ismét átélheti az egykori sikereket.

mondta Zákonyi S. Tamás, a film rendező-producere.

A filmben az archív felvételek mellett soha nem látott beszélgetések, friss interjúk, visszaemlékezések is szerepelnek. Zákonyi S. Tamás rendező-producer munkáját szakértők és a magyar vízilabda-válogatott tagjai is segítették. Egyediség, hogy nem egyszereplős sportfilm készül, hanem egy csapatot bemutató mozi, ahol minden egyes csapattag egyenrangú szerepet kap. Sikerük titka tehetségük mellett az egyéniségek találkozásából fakad.

A háromszoros olimpiai bajnok dr. Kiss Gergely Forrás: Pólósfilm Kft.

A nemzet aranyaiban mindenki helyet kap, a vízilabdások szereplőkké válnak, mégsem szerepet játszanak.

Történeteiket maga az élet írta, de ők alakították. Benedek Tibor, Kásás Tamás, dr. Kiss Gergely, Biros Péter, dr. Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Fodor Rajmund, Vári Attila, dr. Steinmetz Barnabás, Madaras Norbert, Varga Tamás, Gergely István, Kósz Zoltán, Varga Zsolt, Märcz Tamás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor vagy dr. Steinmetz Ádám és persze dr. Kemény Dénes mind-mind szerepelnek a filmben.

A film rendezője, Zákonyi S. Tamás több, mint 35 éve dolgozik a mozgóképes szakmában.

Nevéhez fűződik többek között az Egerszegi Krisztinát bemutató dokumentumfilm, valamint a Steven Spielberg által rendezett München, a Szabadság szerelem és a BÚÉK, és az Unoka, amelyeken producerként tevékenykedett.

Munkáját segíti Elek Ottó társrendező, dramaturg, Eckhardt Balázs társrendező és Babos Tamás operatőr is. A filmes szakértők mellett Csurka Gergely újságíró, az Európai Úszó Szövetség sajtófőnöke és a Magyar Vízilabda Szövetség is aktív szerepet vállal a film elkészítésében.

Zákonyi S. Tamás, a film rendezője Forrás: Pólósfilm Kft.