PL: rekordösszegért igazolt játékost a Nottingham Forest

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 11:19
null
Taiwo Awoniyi a Premier League-ben folytatja pályafutását (Fotó: Nottingham Forest)
Bejelentette első nyári igazolását az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságba (Premier League) 23 év után visszatérő Nottingham Forest: klubrekordot jelentő összegért, 20.5 millió euróért szerződtette az Union Berlin nigériai csatárát, Taiwo Awoniyit.

 

A 24 éves Awoniyit 2015-ben 1.1 millió euróért szerződtette a Liverpool a nigériai Imperial Academyből, ám a Premier League-ben eddig még nem mutatkozhatott be, folyamatosan kölcsönben szerepelt: az FSV Frankfurtban, a NEC-ben, a Mouscronban, a KAA Gentben és az 1. FSV Mainzban. Az első Bundesligában töltött idénye (2019–2020-as) után az Union Berlinbe került kölcsönben, és ott olyannyira meggyőzte a vezetőséget, hogy az 8.55 millió eurót fizetett a Liverpoolnak a játékjogáért. Awonoyi az előző évadban 31 meccsen 15 gólt és 2 gólpasszt jegyzett a német élvonalban.

A Nottingham Forest most klubrekordot jelentő összegért, 20.5 millió euróért szerződtette a játékost – az eddigi csúcsot Joao Carvalho 2018-as igazolása jelentette, ő akkor 15 millió euróért érkezett a klubba.


A kétszeres BEK-győztes Nottingham Forest több mint két évtizede álmodozott arról, hogy visszatér a Premier League-be, és ugyan a régi szép napok elmúltak, a drukkerek abban is bíznak, hogy az elmúlt évek nehézségei is. Az együttessel és a történetével ITT foglalkoztunk bővebben a feljutásának okán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik