Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a lista: ezekben a cukrászdákban kóstolhatod meg az idei országtortákat

default user icon
MME
Nem kell tovább várnia annak, aki már tűkön ülve várja az idei országtortákat! Augusztus 19-től az ország több, mint 400 cukrászdájában megkóstolható a Huncut Szilva herceg és a Nagyi kedvence, íme a cukrászdák listája.

Eljött a perc, végre mindenki megkóstolhatja Magyarország tortáját, ugyanis augusztus 19-től az ország több, mint 400 cukrászdájában kezdik sütni a Huncut Szilva herceget, amely 2022-ban az ország tortája lett és a Nagyi Kedvencét, amely Magyarország cukormentes tortája címet vívta ki magának.

A Magyar Cukrász Ipartestület közzétette a listát, mely cukrászdákban lehet megkóstolni az idei országtortákat. A listán szereplő cukrászdák augusztus 19-21. között készítik el a tortákat, így ezt követően érdemes érdeklődni, hogy kapható-e a torta.

AZ ORSZÁG TORTÁJA: HUNCUT SZILVA HERCEG

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, minden évben meghirdeti a "Magyarország Tortája" versenyt, az ország szimbolikus születésnapjának köszöntésére. Idén 28 tortát neveztek a versenybe, amelyek közül Karikó Orsolya tortája, a Huncut Szilva herceg vitte el a pálmát. A torta ötletének megszületésekor a cukrászt a kiváló egri vörösbor és kedvelt magyar gyümölcsünk, a szilva ízének harmonikus párosítása ihlette meg. A torta alapja egy lisztmentes, mogyorós dacquoise felvert karamellizált csokoládés fahéj ropogóssal, amelyet lágyan rétegez egy üde, könnyed és zamatos, pikánsan fűszerezett szilvás csokoládé mousse, megbolondítva az egri borvidék kiváló családi pincészete által megalkotott classic vörösbor hangulatával, valamint a szintén vörösboros erdei áfonya-szilva zselé, így kényeztetve érzékeinket. A torta koronája a frissen szedett szilva ízét idéző gyümölcsös áthúzó.

Magyarország cukormentes tortája: Nagyi Kedvence

Magyarország cukormentes tortája a Nagyi Kedvence lett, amit Gyuris László, a Szegedi Virág cukrászda és Kávéház cukrászmestere alkotott meg. Az elegáns küllemű, hozzáadott cukor nélküli tortában az üde, kellemesen savanykás málnavelő, a fehércsokoládés pisztácia ropogós, valamint a könnyű mascarpone mousse harmonikus ízvilágát némi hibiszkusz virág és csipkebogyó velő teszi teljessé. A piskóta mandula- és kókuszlisztből készült, így gabonalisztet sem tartalmaz.

A Nagyi kedvence torta energiatartalma 233,8 kcal szeletenként, míg szénhidrát értéke 11,9 g, vagyis a cukorbetegek számára is jó választás lehet, de mindenkinek ajánlják, aki ügyel arra, milyen összetevőkből áll, amit elfogyaszt.

Magyar Ízek Utcája

Az ország legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, a Magyar Ízek Utcája augusztus 19-21. között, reggel 10 órától este 6-ig biztosítja a kulináris kalandokat az ünneplő közönség számára, az évek óta megszokott helyszínen, a Várkert Bazár előtt. Az országtortákat itt is meg lehet majd kóstolni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss