Mégis sörözhetnek majd a szurkolók a katari foci-vb-n

Tunézia – Anglia, oroszországi labdarúgó-világbajnokság, G-csoport, Volgográd, 2018.06.18.
Mégsem lesz tilos az alkoholfogyasztás a foci-vb-n
Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben a katari labdarúgó-világbajnokságra kilátogató szurkolóknak szinte egész nap lesz lehetőségük az alkoholfogyasztásra.

A FIFA idén először rendez világbajnokságot egy közel-keleti muszlim országban, ahol azonban az Iszlám vallás tiltja az alkoholfogyasztást, így sokáig az is kérdés volt, milyen szabályok lépnek életbe a tornán, amelyre külföldi futballszurkolók százezrei érkeznek majd.

Az M4 Sport az angol The Athletic cikkére hivatkozva azt írja, a szervezők megerősítették, hogy stadionokban az erre kijelölt területeken árusítanak majd alkoholt, mellette pedig a hivatalos szurkolói zónákban is lehetőség lesz alkohol fogyasztásra.

Mégsem lesz tilos az alkoholfogyasztás a foci-vb-n Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A világbajnokság alatt a körülbelül 15000 szurkoló befogadására alkalmas szurkolói fesztivál helyszínén délelőtt 10 és másnap reggel 5 óra között lesz elérhető az alkohol, ezt pedig azt jelenti, hogy a szurkolóknak napi 19 órán keresztül lesz lehetőségük az alkoholfogyasztásra.

A katari világbajnokság november 20-án kezdődik, a házigazda katari válogatott Ecuador válogatottjával csap össze a nyitómeccsen.