"Megb.sszuk a horvátokat" - egymást szidják a horvátok és a kanadaiak

fbl Horizontal, John Herdman
Canada's English coach #00 John Herdman observes his team during a training session at the Umm Salal SC in Doha on November 26, 2022, on the eve of the Qatar 2022 World Cup football match between Croatia and Canada. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
Az előző tornán döntős Horvátország Kanadával csap össze vasárnap a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, amelynek első fordulója mindössze egy gólt hozott. Már a meccs előtt hatalmas a feszültség, ugyanis a kanadai szövetségi kapitány, John Herdman trágár beszólására durván reagáltak a horvát lapok.
Vágólapra másolva!

"Azt mondtam nekik, hogy itt a helyük. Ide tartoznak.

Meg azt, hogy megb.sszuk Horvátországot a következő meccsen. Ilyen egyszerű ez"

– mondta Herdman, miután 1-0-ra kikapott Belgiumtól az F csoport első fordulójában.

Természetesen a horvátoknak nem tetszett a megnyilvánulás, még ha viccnek is szánta az edző. A horváto szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic sem hagyta szó nélkül az esetet.

"A horvát válogatott tiszteletet érdemel mindenkitől. 1998 óta két világbajnoki érmet nyertünk. Mi vagyunk a világbajnoki ezüstérmesek.

Az egyik horvát lap, a 24Sata egyedi módon tette a címlapjára a kanadai kapitányt: a meztelen Herdmannak a száját és a nemi szervét egy juharlevél takarja.

A szöveg pedig a következő:

"Szád van, de van-e vajon tököd is?"

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!