FTC: már nem tér vissza a zöld-fehérekhez a horvát támadó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.30. 14:49
null
Roko Baturina távozik a Maribortól és nem tér vissza az FTC-hez (Fotó: Árvai Károly)
Távozik a szlovén bajnokságban 20 mérkőzés után negyedik helyen álló NK Maribortól a Ferencvárosi TC által kölcsönadott horvát csatár, Roko Baturina, aki azonban nem tér vissza az FTC-hez, hanem a szlovén klub közlése szerint Spanyolországban, a jelenleg a másodosztályban a kiesés elől menekülő Racing Santandernél folytatja karrierjét.

Az NK Maribor a törökországi Belekben készül az őszi szezonra, de a Ferencvárostól kölcsönvett Roko Baturina még az edzőtábor vége előtt elhagyta a csapatot, mert lejárt a kölcsönszerződése. A szlovén klub tájékoztatása szerint azonban a horvát csatár nem tér vissza Magyarországra, pályafutását a spanyol másodosztályban 25 mérkőzés után 18. helyen álló Racing Santandernél folytathatja.

Baturina nyáron került kölcsönbe a szlovén csapathoz, miután a Ferencvárosnál nem kapott elég játéklehetőséget. A támadó a Maribornál ígéretesen kezdett, a Szoligorszk elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn két gólt szerzett, és sokáig alapembere volt csapatának, de hiába szerzett október elejéig öt gólt is a bajnokságban, az őszi szezon második felében egyre kevesebb játéklehetőséget kapott, ezért a klubbal egyetértésben a távozás mellett döntött.

Baturina egyébként még 2020-ban érkezett a Ferencvároshoz, melynek színeiben 20 bajnokin négy gólt szerzett, de a 2021–2022-es évadban a lengyel Lech Poznanhoz került kölcsönbe, majd az idény második felében jobbára az FTC NB III-as csapatában lépett pályára, 2022 nyarán pedig a zöld-fehérek kölcsönadták a Maribornak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik