Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 trükk, amit ki kell próbálnod a muffinsütővel

default user icon
MME
Lapul otthon muffinsütőd? Ha igen, akkor mutatunk néhány tippet, mire használhatod még a muffinok sütésén kívül. Több lehetőség rejlik benne, mint gondolnád!

Fagyszd le benne a szószodat

Mindegy, hogy milyen szószt készítesz – legyen az BBQ-szósz, pizzaszósz vagy pesto –, ha nem használod fel az összeset, nem kell, hogy a maradék a kukában végezze. Csak adagold muffinformákba, és tedd a mélyhűtőbe! Ha pedig legközelebb megkívánod, csak kiolvasztasz annyit, amennyire szükséged van, és már eheted is.

Süss benne tojást

Ha egy kicsit különlegesebb tojásos reggelit készítenél, mint a rántotta vagy az omlett, akkor mutatunk egy pofonegyszerű, mégis nagyon látványos fogást: tükörtojás muffinformában sütve. Csak a mélyedésekbe ütöd a tojásokat, ízlés szerint megfűszerezed, és már mehet is be a 180 fokos sütőbe 15-20 percre. Ha szeretnéd, sonkával, szalámival, paradicsommal és sajttal is felturbózhatod! A tökéletes alapreceptet itt találod hozzá.

Készíts benne sushit

Ha beéred a sushi leegyszerűsített – de ugyanolyan finom – házi verziójával, a muffinsütő ismét a segítségedre lehet. Töltsd meg a sütőpapírral bélelt mélyedéseket a megfőzött sushirizzsel, és tapogasd le, hogy „tálat” formázzon. Erre mehet a halas és/vagy zöldséges feltét, és már kész is!

Használd tálaláshoz

Ha átjönnek a rokonok vagy a barátok, akkor a vendégváró falatkákat általában kis tálkákban szoktuk adagolni. Azonban sokszor macerás megtalálni a pont tökéletes, nagyjából egyforma méretű tálakat vagy pohárkákat a rágcsáknak és a mártogatósoknak. Ilyenkor (is) jól jön a muffinsütő! Az egyforma méretű mélyedéseket könnyedén feltöltheted a snackekkel és kencékkel, ami ráadásul szuperül fog mutatni az asztalon.

Készíts ehető kosárkákat

A trükk lényege, hogy fordítsd fejjel lefelé a muffinsütőt! Ha a kiálló formák köré csokiskeksz-tésztát teszel és megsütöd őket a sütőben, akkor ehető tálkákat kapsz, amit tetszés szerint megtölthetsz fagyival vagy friss gyümölcsökkel. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss