101 méteres bomba: megszületett a focitörténelem legtávolabbi kapusgólja - videó

Ohiggins vs Cobresal, Campeonato 2022 Ohiggins vs Cobresal Campeonato 2022 Horizontal, Leandro Requena, gó
Futbol, Ohiggins vs Cobresal Vigesima Octava fecha, campeonato Nacional 2022. El jugador de Cobresal Leandro Requena es fotografiado durante el partido de primera division contra Ohiggins realizado en el Estadio El Teniente de Rancagua, Chile. 21/10/2022 Jorge Loyola/Photosport Football, Ohiggins vs Cobresal 28th date, 2022 National Championship. Cobresal’s player Leandro Requena is pictured during the first division match held at the El Teniente stadium Rancagua, Chile. 21/10/2022 Jorge Loyola/Photosport (Photo by JORGE LOYOLA/PHOTOSPORT / PHOTOSPORT / Photosport via AFP)
Vágólapra másolva!
A chilei labdarúgó-bajnokságb (Primera División) legutóbbi, 9. fordulójában a Cobresal 3-1-re verte a Colo-Colo csapatát. A meccs azonban nem az eredmény miatt vonul be a történelekönyvekbe, hanem a Cobresal argentin kapusa, Leandro Requena találata miatt, aki valószínűleg új Guinness-rekordot állított fel.

A Cobresal kapusa a 77. percben a kirúgáskor egy

óriásit rúgott a labdába a saját ötösén belüről, a labda átszállt az ellenfél térfelére, majd a kollágája óriásit hibázott, rosszul számolta ki a felpattnó labda ívét, így a játékszer végül a kapuban kötött ki.

Requena az ellenfél kapujától 101 (!) méterre lőtte el a labdát, ezzel pedig valószínűleg új Guinness-rekordot állított fel.

Az eddig rekordot az angol Newport kapusa, Tom King tartotta, ő 96.01 méterről talált be.

Requena egyébként egy interjúban elmondta, hogy nem kapura akart rúgni, a célja egy kontratámadás indítása lett volna. Kicsit jobban sikerült...