PL: meglepően olcsón szerezte meg a Liverpool a Brighton világbajnokát – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 12:20
null
Alexis Mac Allister aláírt a Liverpoolhoz (Fotó: liverpoolfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) ötödik helyén álló Liverpool szerződtette a szintén Európa-liga-induló Brighton világbajnok középpályását, Alexis Mac Allistert, akiért a „vörösök” egybehangzó sajtóhírek szerint csupán 35 millió fontot fizettek, az argentin pedig hosszú távú kontraktust írt alá.

 

Korábban arról lehetett hallani, hogy Mac Allisterért 50, vagy akár 70 millió fontot is fizethet a Liverpool, ám Jürgen Kloppék az argentin szerződésében szereplő kivásárlási árért, azaz 35 millió fontért szerezték meg a 24 éves középpályást, aki új klubja közlése szerint hosszú távú megállapodást írt alá, de azt nem tudatták, mennyi ideig szól a kontraktus.

Mac Allister az Argentinos Juniorsnál nevelkedett, ahonnan 2019-ben igazolta le a Brighton, amely rögtön kölcsön is adta őt nevelőklubjának, majd később a Boca Juniorsnak, de már 2020 óta Angliában játszik, ahol minden sorozatot figyelembe véve 112 meccsen 20 gólig és kilenc gólpasszig jutott.

A 16-szoros argentin válogatott labdarúgó nem csak a katari vb-n nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, hiszen a mögöttünk hagyott PL-idényben tíz gólja és két gólpassza mellett hasznos játékával is sokat hozzátett a Brighton nemzetközi kupaindulást érő remekléséhez.

Mac Allister csütörtök délelőtt esett át a hivatalos orvosi vizsgálaton, majd a klub bejelentette a szerződtetését, s azt is, hogy az argentin a 10-es mezt kapta meg.

„Elképesztő érzés. Egy álmom vált valóra, hihetetlen, hogy itt vagyok, alig várom, hogy elkezdődjön. Szerettem volna a felkészülés első napjától kezdve itt lenni, szóval örülök, hogy mindent elvégeztek. Várom, hogy találkozzak a csapattársakkal. Fantasztikus évem volt – világbajnokság, a Brightonnal elért dolgok –, de most itt az idő, hogy a Liverpoolra gondoljak, és mindennap próbáljak meg jobb játékossá és jobb emberré válni” – fogalmazott Alexis Mac Allister.

 


 

 


 

A hírek szerint Mac Allisterrel ellentétes utat jár be a „vörösöktől” távozó James Milner, aki a Brightonban folytathatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik