FTC: a Dortmundban is megfordult fiatalon a legújabb igazolás

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 15:35
null
Újabb játékos szerződtetését jelentette be az FTC (Fotó: fradi.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros szerződtette Cebrail Makreckist – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

 

A Nemzeti Sport először májusban számolt be arról, hogy az FTC tárgyal Cebrail Makreckis megszerzéséről. A 23 éves játékos személyében igazi világpolgár költözött az Üllői útra: a támadó a németországi Aachenben született, lett és marokkói állampolgár, aki korábban hétszer játszott a balti állam U19-es válogatottjában.

Makreckis a Bayer Leverkusen utánpótlásában nevelkedett, 2019-ig végigjárta a klub korosztályos együtteseit, majd több alacsonyabb osztályú német csapatnál is megfordult, játszott a Bonner SC-ben, a Borussia Dortmund II-ben és a Viktoria Berlinben is, mielőtt tavaly nyáron Bulgáriába, a Pirin Blagoevgradba szerződött.

A támadó középpályásként és szélsőként is bevethető játékos bolgár együttesében 24 tétmeccsen 1 gólig jutott. Korábbi bolgár sajtóértesülések szerint a CSZKA és a Levszki Szófia is versengett érte.

„Budapest első látásra elvarázsolt, csodálatos hely. (…) Ha magamat kellene jellemeznem: robbanékony játékos vagyok, aki mindig a csapatért játszik. Bízom benne, hogy ezt minél előbb meg is mutathatom”
– mondta el a FradiMédiának adott első interjújában a támadó.

„Remélem, a csapat hasznára leszek. Nemzetközi mérkőzéseket szeretnék játszani és ismét megnyerni a bajnokságot” – tette hozzá a lett-marokkói játékos.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Tosin Kehinde (nigériai, Randers – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Iyinbor Patrick (Vasas), Stjepan Loncar (bosnyák, KV Kortrijk – Belgium)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Tomás Chory (cseh, Viktoria Plzen – Csehország), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia)
Távozók: Adnan Kovacevic (bosnyák), Bogdán Ádám
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)?
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Vécsei Bálint (lejár a szerződése)
Kölcsön után végleg távozhatnak:
Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Katona Bálint (Kecskeméti TE), Katona Máté (Kecskeméti TE), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia), Varga Ádám (Kecskeméti TE)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik