Vágólapra másolva!
A második Kecskemét 3-1-re győzött Szombathelyen a labdarúgó NB II 37. fordulójának vasárnapi játéknapján, sikerével pedig gyakorlatilag feljutott az élvonalba. A lila-fehérek így hat ponttal előzik meg a hétfőn pályára lépő Diósgyőrt, amely ha pontokat veszít a hátralévő két meccsén, akkor matematikailag is biztossá válik a Kecskemét élvonalbeli szereplése. A feljutásért vívott harc ugyanakkor jószerivel eldőltnek tekinthető, mert a DVTK pontszámban már csak utolérheti riválisát, amelynek viszont 18-cal jobb a gólkülönbsége. A miskolci szurkolók pedig nehezen viselik, hogy a következő szezont is az NB II-ben tölti majd nagy valószínűséggel a csapat. 

"Több tízezer ember nevében írom, hogy köszönjük szépen a csodás Diósgyőrnek, hogy újra a másodosztály jut nekünk. Nekünk szurkolóknak, akik akkor is itt lesznek amikor ti már (remélem) rég nem, mert a Diósgyőr nem ti, hanem mi vagyunk. Nekünk szurkolóknak, akik

mint amit mi 112 éve (és jómagam is 25 éve ) nyelegetünk szépen lefelé.

A DVTK-szurkolók nehezen viselik, hogy a következő szezonban is az NB II-ben kell szurkoliuk majd Forrás: dvtk.eu

Nekünk szurkolóknak, akik 10 ezren mentünk a kupadöntőre, és azután több százan külföldre (Isten tudja miből) DVTK-meccsre hétről hétre. Nekünk szurkolóknak, akiknek csak annyiuk maradt, hogy bárhova is vitt minket a sors - bár kizárólag magunk miatt - de mindenhol büszkék lehettünk rá, hogy kiknek szurkolunk, mert országszerte nagybetűvel írtak, vagy beszéltek rólunk. Nekünk szurkolóknak, akiktől már ezt a keveset is elvettétek, mert az elmúlt pár hónap lépései sárba tiportàk a büszkeségünket, hiszen az országban utálat tárgyává tettétek szeretett klubunkat és ezáltal bennünket is. Nekünk szurkolóknak csak

egyetlen, utolsó kérésünk maradt így csupán. Ha embernek érzitek magatokat ti is, akkor: takarodjatok Diósgyőrből,

de addig amíg szépen mondjuk!" - írta az egyik szurkoló a közösségi oldalán, aki több szurkolói csoport - Sturm U. Drang, Ultras Diósgyőr - linkjével erősítette meg a mondandóját.

A DVTK hétfőn az FC Ajka vendége lesz a 37. forduló záró mérkőzésén, amelyen ha pontot veszít, akkor matematikailag is biztossá válik, hogy jövőre is marad a másodosztályban.