NB II: a szakmai tanácsadót nevezték ki vezetőedzőnek Szegeden

D. B.D. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 19:01
null
Alekszandar Sztevanovics lett a szegediek vezetőedzője (Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia)
A január óta szakmai tanácsadóként dolgozó Alekszandar Sztevanovicsot nevezték ki az NB II legutóbbi kiírásában negyedik helyén végző Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzőjének – jelentette be a klub honlapján.

 

Alekszandar Sztevanovics játékosként a szerb Dinamo Pancsevo és az Obilics csapatát erősítette, majd megfordult Kínában, Romániában, Cipruson, Bahreinben és Örményországban is, utóbbi országban a Pjunik Jerevánnal bajnokságot és kupát is nyert.

Az UEFA pro-licences 48 esztendős tréner 2006-ban fejezte be labdarúgó-pályafutását, majd még abban az évben UEFA A-licencet szerzett, 2008-tól pedig a szerb labdarúgó-szövetségnél oktatóként dolgozott, miközben a harmadosztályú Dinamo Pancsevónál és a Zseljeznicsar Pancsevónál is vezetőedzőként tevékenykedett. Később a Vozsdovacot másodedzőként segítette a Szuperligába, 2018-ban pedig UEFA pro-licencet szerzett.

„Segített a döntés meghozatalában, hogy fél évet eltöltött nálunk, így jól ismeri a csapatot és a játékosokat. Karakteres edző, aki emberileg és szakmailag is illik a klub filozófiájához, így nem volt nehéz megállapodnunk” – fogalmazott Adem Kapic, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia sportigazgatója a klub honlapján.

Mint ismert, a Tisza-partiaktól a 31. forduló után távozott a DVTK-hoz Dragan Vukmir vezetőedző, így a bajnokságból hátralévő hét mérkőzésen megbízott edzőként Andorka Péter irányította a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik