NB I: a Kecskemét két játékost is kölcsönvett a Fehérvártól

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.27. 17:23
null
Szabó Leventét kölcsönvette a Kecskemét (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I újonca, a Kecskeméti TE kölcsönvette Szabó Leventét és Zeke Máriót a Mol Fehérvár FC-től – jelentette be a Bács-Kiskun megyei klub a hivatalos honlapján.

 

A 23 éves csatár, Szabó Levente az előző évadban a másodosztályú Budafoknál szerepelt kölcsönben, s 21 bajnoki mérkőzésen hat gólt szerzett. A Vidiben húsz NB I-es meccsen egy találat a mérlege.

„Az előző szezonban játszhattam a Kecskemét ellen, már akkor is feltűnt, hogy mennyire egységes csapatról van szó a pályán, illetve a pályán kívül is. Csatárként főleg a gólok határozzák meg a teljesítményemet. Nagyon szimpatikus, családias a társaság, van olyan játékos a keretben, akit korábbról ismerek, így a beilleszkedéssel nem lesz gond” – idézi a kecskemétiek honlapja Szabót.

Filus Andor és Szabó Levente (Fotó: kecskemetite.hu)
Filus Andor és Szabó Levente (Fotó: kecskemetite.hu)

A 21 éves balhátvéd, a korábbi utánpótlás-válogatott Zeke Márió Budafokon és Gyirmóton szerzett már élvonalbeli tapasztalatokat, eddig összesen 40 meccsen játszott az NB I-ben.

„Az első pillanattól éreztem a klubon, hogy mindenképpen akarnak, már a másodosztályban is szimpatikus volt a Kecskemét. Hatalmas lehetőség ez nekem és a csapatnak is, bízom benne, hogy sikerül belőle profitálnia mindenkinek. A Gyirmóttal nem hiányzott sok a bennmaradáshoz, apróságokon dőlt el. Ezen a szinten már mindenre oda kell figyelni, nem férnek bele a hibák, mert azt az ellenfelek azonnal kihasználják. Ha odafigyelünk, betartjuk a szakmai stáb utasításait és becsülettel dolgozunk, akkor megvan az esélyünk céljaink elérésére” – mondta Zeke.

Mindkét játékos egy évre, a 2022–2023-as idényre került a KTE-hez.

Zeke Márió (balra) az előző idényben Gyirmóton futballozott (Fotó: Dömötör Csaba)
Zeke Márió (balra) az előző idényben Gyirmóton futballozott (Fotó: Dömötör Csaba)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Belényesi Csaba
(DVTK), Pejovics Danilo (szerb-magyar, Szeged-Csanád GA)
Kölcsönbe érkezők: Szabó Levente (Mol Fehérvár FC), Zeke Márió (Mol Fehérvár FC)
Kölcsönből visszatérhet: Hatvani Dániel (FC Dabas)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Győri Benjámin, Bodor Zoltán
Kiszemeltek:
Távozók: Bartha László (szabadon igazolható), Gál Szabolcs (szabadon igazolható), Kis Balázs (szabadon igazolható), Lukács Dániel (Diósgyőri VTK),Szabó László (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Katona Bálint (Ferencváros), Szökrönyös Dániel (Zalaegerszegi TE), Varga Bence (MTK Budapest)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik