Vágólapra másolva!
Női pólóválogatottunk a döntőben két góllal kikapott a legutóbbi három-három olimpiát és vb-t megnyert Egyesült Államoktól, összességében parádésan szerepelt a hazai vizes világbajnokságon. A magyar csapat fiatal kapusa, Magyari Alda az ünneplés után elárulta, hamarosan összeköti az életét a vőlegényével. 

A múltban (1994, 2005) két vb-aranyérmet szereztek lányaink, titkon abban reménykedtünk, hogy 17 év várakozás után harmadszor is élen végeznek. Nos, nem sikerült, 9-7-re kikaptak, de egy olyan együttes van Bíró Attila szövetségi kapitány kezében, melytől okkal várjuk el az augusztus-szeptemberi spliti Eb-sikert.

"Erre azért előre nem tippelnék" – hárította el a Ripost ezzel kapcsolatos kérdésünket az UVSE kapusa, Magyari Alda. A Birge becenevű Bíró Attila két hét szünetet engedélyezett pólósainak, melyet

Alda a vőlegényével Olasz- vagy Horvátországban tölt el. Bár vőlegénye nevét nem árulta el, de azt igen, hogy, a 2024-es párizsi olimpiát követően bekötik csodakapusunk fejét.

Magyari Alda a 2024-es olimpiát követően megy férjhez Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Két éve járok együtt aszódi vőlegényemmel" – tudatta Alda, majd hozzátette: az eredményhirdetés után nem rendeztek túl nagy ünneplést,

a Hajós uszodában lévő sportági helyiségben köszöntötte őket Vári Attila elnök. – További „éjszakázás" nem jött szóba, mert a meccsen elfáradtunk. Visszatértünk a válogatott közös szállójába pihenni."

Magyari rengeteget tanult az amerikaiakkal való közös edzőtáborozásokon, a mostani vb-rajtot megelőző héten Szegeden lőtték a kapuját a tengerentúliak, a tavalyi olimpia előtt egy amerikai katonai légibázison szintén együtt gyakorolhattak. Alseigh Johnson fantasztikusan védett a fináléban, mert volt kitől tanulnia, hiszen 200 centi magas testvére, Chelsea nála is kiválóbb kapuvédő.

"Johnson a példaképem – árulta el Alda. – A lábmunkája, a védőkkel való játékkapcsolata fantasztikus. Hogy képesek leszünk-e valaha legyőzni őket, ez a jövő zenéje, mindenesetre nem feledendő, hogy a tavalyi tokiói olimpián 10-9-re vertük őket."