Vágólapra másolva!
Az NB I előző kiírásában a második helyen végző Kisvárda FC közleményben cáfolta a múlt héten szerződtetett Dominik Kovacic személye körül kirobbant híreszteléseket.

Mint az Európa-konferencialigában induló magyar klub közleménye írja Kovacic - aki egy hétvégi edzőmeccsen már be is mutatkozott a Várdában - szerződtetése teljesen megfelel a FIFA szigorú szabályozásának, és valótlanságot állít előző klubja, a román Universitatea Craiova 1948, amikor azt híreszteli, hogy a horvát focista szabálytalan körülmények között került a magyar csapathoz.

Dominik Kovacic (jobbra) szabályos körülmények között igazolt Kisvárdára Forrás: Kisvárda FC

A román klub állítása szerint ugyanis Kovacic úgy igazolt Kisvárdára, hogy még érvényes szerződés köti a román élvonalban szereplő csapathoz.

A híresztelésekkel ellentétben a tény az, hogy a Román Labdarúgó-szövetség hétfőn délután első kérésünkre kiadta a játékos nemzetközi játékengedélyét. Ez nem történhetett volna meg, ha klubunk bármiféle szabálytalanságot elkövetett volna a futballista szerződtetésekor. Új játékosunkat, Dominik Kovacicot szurkolóink csapatunk színeben láthatják az Európa-konferencialiga-mérkőzéseken" - idézi a klub közleménye Dr. Róka Gézát, a Kisvárda FC nemzetközi ügyekért felelős vezetőjét.