Barca: két új igazolás máris távozhat, ha nem sikerül regisztrálni őket

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 19:13
null
Laporta boldogan mutatta be a klub új játékosait, de vajon mind pályára lépnek tétmeccsen a Barcelonában? (Fotó: Getty Images)
Bár pénteken már indul az új, 2022–2023-as La Liga-idény, a Barcelona továbbra sem regisztrálta új igazolásait, Robert Lewandowskit, Raphinhát, Franck Kessiét, Andreas Christensent és Jules Koundét, valamint a szerződést hosszabbító két játékosát, Ousmane Dembélét és Sergi Robertót sem. Az ESPN két újságírójának legfrissebb információi szerint az ebből adódó problémák miatt közülük ketten már az átigazolási időszak vége előtt távozhatnak.

 

Bár Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke korábban magabiztos volt az öt új sztárigazolást illetően, a La Liga azt közölte a gránátvörös-kékekkel, hogy amíg nem tesznek szert újabb bevételekre és nem csökkentik a labdarúgók fizetését, nem tudják regisztrálni a fentebb említett játékosokat.

Azt egyelőre nem tudni, mennyire jár közel a megoldáshoz a Barcelona, de az ESPN legfrissebb információi szerint több játékos is lemaradhat a regisztrálásról, s ha így lesz, ketten már ezen a nyáron távozhatnak a klubtól.

Egészen pontosan az ingyen érkező Franck Kessié, Andreas Christensen páros tagjairól van szó, akiknek – éppen azért, mert nem fizettek értük transzferdíjat – jogukban áll az ingyen távozást választani, ha a klub nem tudja őket beregisztrálni az első forduló kezdetéig.


Arról, hogy a Barcelona hogyan próbálja elkerülni a hasonló eseteket, IDE KATTINTVA olvashat.

Azzal persze a szurkolók is tisztában vannak, hogy a klubnak újabb bevételi forrásokra, fizetéscsökkentésekre van szüksége a regisztrálásokhoz, ami indulatokat vált ki belőlük. Az alábbi videón például a Barca maradni vágyó középpályását, Frenkie de Jongot szidták a fanok, bércsökkentést „kérve” tőle.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik