Három darabra tört a kulcscsontja az óriásit bukó olasz kerékpáros világbajnoknak - videó

EK, EC, EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN, CHAMPIONNATS D'EUROPE, MUNCHE Horizontal
Italian Letizia Paternoster lies injured on the ground during the Women's elimination race Final, at the Track Cycling European Championships Munich 2022, in Munich, Germany, on Saturday 13 August 2022. The second edition of the European sports Championships takes place from 11 to 22 August and features nine sports. BELGA PHOTO BENOIT DOPPAGNE (Photo by BENOIT DOPPAGNE / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A kulcscsontja három darabra tört és a fejét is megütötte a pályakerékpáros világbajnok Letizia Paternoster, aki szombaton a kieséses számban bukott a müncheni multisport Európa-bajnokságon.

A verseny korai szakaszában már történt egy bukás, majd röviddel az újraindulást követően került földre a 23 éves olasz kerékpáros, akire rá is estek. Paternostert közel húsz percig ponyvákkal takarva a pálya szélén ápolták, majd hordágyon vitték le a nézők bíztató tapsa közepette.

Helyszíni beszámolók szerint végig eszméleténél volt, ám össze volt zavarodva. Kórházba szállították, innen tett közzé egy képet a közösségi médiában vasárnap reggel, amelyben tudatta, a kulcscsontja három darabra tört, és a fejét is beverte, ám megpróbál mosolyogni és már a következő céljain töri a fejét.

Paternoster nem maradt érem nélkül a kontinensviadalon, ugyanis pénteken tagja volt az üldözéses csapatversenyben másodikként zárt olasz négyesnek.