Eb-ezüstérme után percekkel elájult az olimpiai bajnok távolugró

European Championships - Athletics Sports EM Horizontal ATHLETICS EUROPEAN CHAMPIONSHIP
18 August 2022, Bavaria, Munich: European Championships, athletics, long jump, women, final at the Olympic Stadium, Malaika Mihambo cheers after the competition. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A kötelező televíziós interjúk után elájult Malaika Mihambo a női távolugrás friss Európa-bajnoki ezüstérmese a mücheni multisport Európa-bajnokságon.

A hazaiak 28 éves, kétszeres világbajnoka, aki tavaly nyáron Tokióban az olimpiát is megnyerte ezúttal 703 centiméteres ugrással a második helyen zárt a három centivel nagyobbat ugró szerb Ivana Vuleta mögött.

A Bild című német lap információ szerint a csütörtök esti verseny után a tévéknek még nyilatkozott az olimpiai bajnok, a vegyes zónában azonban már hiába várták az újságírók, ugyanis rosszul lett és elájult.

Malaika Mihambónak nem sok hiányzott a triplázáshoz, azaz, hogy az olimpia és a vb után az Eb-t is megnyerje Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A bulvárlap beszámol róla, hogy Mihambo nem sokkal a vb előtt esett át a koronavírus-fertőzésen, ezért nem volt tökéletes az egészségi állapota, de semmi esetre sem akarta kihagyni a hazai Eb-t. Ájulása pillanatában és azt követően is végig vele volt edzője, Ulli Knapp, és egy-két órával később már jobban is lett a sportoló, aki éjjel fél 1-kor már a doppingvizsgálaton is részt tudott venni.