Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek III. Károly legfurcsább étkezési szokásai

default user icon
MME
Édesanyja, II. Erzsébet királynő több mint 70 évig uralkodott, így az alattvalóknak és a királyi családért rajongóknak volt idejük és lehetőségük megismerni szokásait. Nehezebb a helyzet, ha Károlyról van szó, hiszen – bár gyerekkora óta reflektorfényben él – nem sok információt osztott meg például arról, hogy milyen szerepet tölt be életében a táplálkozás.

A pletykák szerint az új király jól érzi magát a kiszolgálandó uralkodó szerepben, ami nem csoda: trónörökösként egész életében minden kívánságát lesték és azonnal teljesítették is azokat. Így fordulhatott elő, hogy mára szinte rigolyás öregúrrá vált, aki elvárja, hogy még a cipőfűzőjét is kivasalják, vagy hogy közelebb hozzák a szemetest, ha valamit ki szeretne dobni.

A személyzete nélkül állítólag nem találja a helyét, imád utasításokat adni - főleg olyanokat, amelyek a kényelmét szolgálják. De hogy mi a helyzet az étkezési szokásaival? Erről már kevesebbet tudunk. Egyesek azt állítják, hogy ragaszkodik a saját reggelijéhez, ha kell, dobozban viszi magával. Mások szerint nem telhet el úgy nap, hogy ne egyen főtt tojást. Bármi is legyen a helyzet, azért úgy sejtjük, Károly igazi ínyenc. Legalábbis II. Erzsébet egykori séfje, Darren McGrady szerint. Megpróbáltuk összegyűjteni azokat az információkat, amiket a séf az elmúlt évek alatt „elcsepegtetett" az új király táplálkozási szokásairól.

Csak szezonális és bioélelmiszereket fogyaszt

McGrady szerint Károly már 30 évvel ezelőtt ökológiai gazdálkodással foglalkozott, tehát jóval megelőzte korát. Azt is elárulta, hogy a walesi hercegnek szigorúan csak azt lehetett felszolgálni, ami a kertjében termett. Egy másik királyi séf, Carolyn Webb azt nyilatkozta egy interjúban: „Spárgaszezonban hetente háromszor vagy akár négyszer is spárgát tálaltam. Viszont elképzelhetetlen lett volna, hogy decemberben ez a zöldség az asztalra kerüljön, mint ahogy télen epret sem fogyasztott soha a herceg."

Reggeli nélkül nem indul útnak

Károly nagy hangsúlyt helyezet a rostdús, tápláló reggelire. Jellemzően friss gyümölcsöt eszik müzlivel, esetleg gyümölcslébe áztatott teljes kiőrlésű gabonákat. Imádja a különleges müzliket, szívesen fogyaszt többféle mézet. Úgy hírlik, korán reggel fogyasztja el a híres 4 perces főtt tojást is. Mindehhez természetesen teát kortyolgat.

Nem ebédel

Minden megkérdőjelezhető, amit Károly étkezéséről tudni vélünk, egy dolog azonban teljesen biztos: soha nem ebédel. Most, hogy király lett, természetesen ez is változhat, de 70 éves korától kihagyja az ebédet – hacsak nem munkaebédről van szó. 

Az a bizonyos főtt tojás...

Hajnali 4 és 5 között hét tojást szolgálnak fel neki, legalábbis ezt pletykálják. Nos ez az információ, amelyet McGrady soha nem erősített meg. A hivatalos álláspont az, hogy Károly a négy perces tojást kedveli, és ha reggel nem is eszik ilyen fehérjebombát, valamikor a nap folyamán mindenéppen becsempészi az étrendjébe.

A vacsora a nap fénypontja

Mivel nem ebédel, a vacsora nagyon fontos Károly számára. A balmorali birtokról száramzó erdei gombákat imádja, mint ahogy a bio bárányhúst is. A cukrászoknak nehéz dolga van, mert az édességet az új uralkodó nem igazán szereti.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss