F1: megdöbbenés és sajnálkozás – sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
2022.10.03. 20:02
null
Sergio Pérez (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó elsősorban az utólag megbüntetett, de így is győztes Sergio Péreznek, a Red Bull mexikói versenyzőjének teljesítményéről, valamint a hetedikként záró, ezzel a világbajnoki címét egyelőre még nem megvédő Max Verstappenről írt a vasárnapi Formula–1-es Szingapúri Nagydíj másnapján.

 

Nagy-Britannia

The Sun: Sergio Pérez fontos hetet nyitott meg a Formula–1-ben a Szingapúrban aratott, ellentmondást nem tűrő győzelmével.

Daily Mail: Max Verstappennek még várnia kell a Formula–1-es világbajnoki címének megvédésére, miközben csapattársa, Sergio Pérez megnyerte a Szingapúri Nagydíjat Charles Leclerc előtt. Lewis Hamilton pedig a balesete és a kilencedik helyezése után beismerte: elcsesztem.

The Guardian: A Szingapúri Nagydíj Max Verstappen világbajnoki címvédésének esélyével lett beharangozva, de a koronázás helyett a megdöbbenésé és a sajnálkozásé lett a főszerep.

Franciaország

Le Figaro: Pérez mulathatott, az Alpine megfulladt.

L’Équipe: Max Verstappen végre nem csak egy nyerőgép, amely szétzúzza a sportág szerelmeseinek reményeit, amelyek Hamilton csaknem tíz évig tartó fölénye miatt már eléggé szertefoszlottak. Ezen a hétvégén a világbajnoki címvédő egy kis friss levegőt adott nekik azzal, hogy nem ő uralja a címlapokat, ahogyan azt a július 24-i Francia Nagydíj óta megszokhattuk.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: Pérez olyan, mint Verstappen.

Spanyolország

El Mundo Deportivo: Mad Max ünnepe elhalasztva: Red Bull-parti Checo (Pérez) számára Szingapúrban.

El País: Pérez idei második futamgyőzelme sem feledtetheti a Red Bull-lal a holland címvédő rossz hétvégéjét. Verstappen csak hetedik lett, és elrontotta az első meccslabdáját.

Ausztria

Kronen Zeitung: Furcsa büntetés! Pérez három órán át aggódhatott a győzelmének megtartásáért.

Svájc

Blick: Pérezt megbüntették, ennek ellenére ő maradt a győztes.

Tages Anzeiger: Bohózat a Formula–1-ben: hajnali kettőig nem volt ismert a győztes kiléte.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik