Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 olcsó ebéd csirkemájból, ha takarékoskodnál

default user icon
MME
Pontosan tudod, milyen értékes táplálék a máj, szereted is, pénztárcakímélő is, mégsem sütsz soha? Eláruljuk, hogyan készítsd el a csirkemájat, hogy ne legyen kemény.

Tisztítsd meg a májat az erektől és a hártyáktól egy hegyes végű, éles késsel. Előtte merítsd forró vízbe egy percre, és könnyebb lesz lehártyázni. Miután megmostad és szárazra törölted, vágd hüvelykujjnyi, 1,5-2 cm vastag csíkokra. Az ennél vékonyabb darabok kiszáradnak. Mondj le a fagyasztott májról, mert a kiolvasztás során kiengedi magából az összes nedvet.

A csirkemájat megsózni csak a legvégén vagy a tányéron szabad, mert a só elvonja a nedvességet, és a máj megkeményedik.

Az idősebb májat elkészítés előtt szórd meg egyenletesen borssal, majd kend meg vékonyan olajjal, esetleg sertészsírral, és hagyd pácolódni egy napig. Finom puha lesz, akárhogy készíted el utána.

És most következzen 9 szuper csirkemájas recept, amivel a család is elégedett lesz, és melyekkel a konyhapénzen is spórolhatunk.

TEPSIS CSIRKEMÁJ KRUMPLIVAL SÜTVE >>> 

HAGYOMÁNYOS RESZTELT CSIRKEMÁJ >>> 

BURGONYÁVAL FŐTT MUSTÁROS CSIRKEMÁJ >>> 

PIRÍTOTT CSIRKEMÁJ >>> 

30 PERCES GOMBÁS-BACONÖS CSIRKEMÁJ >>> 

KRÉMESEN PUHA CSIRKEMÁJ 7 PERC ALATT >>> 

EGYSZERŰ BACONBE TEKERT CSIRKEMÁJ >>> 

RESZTELT CSIRKEMÁJ ÉS MÁJPÁSTÉTOM >>> 

ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss