Vb 2022: nem nyűgözték le Van Gaalt a brazilok

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.06. 13:40
null
Louis van Gaal nincs elragadtatva a brazil csapat játékától (Fotó: Getty Images)
Brazília 4–1-re győzte le Dél-Koreát és továbbjutott a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe, ahol Horvátország lesz az ellenfele. A kanárik játékát sokan dicsérték, de Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya ellentmondott a többség véleményének.

 

Láttam a mérkőzést és ez a brazil válogatott nem más, mint egy kontrázó csapat. A holland médiában azt olvastam, hogy a brazilok varázsoltak, de valójában csak kontráztak, mivel a koreaiak kizárólag a támadásra koncentráltak” – nyilatkozta a holland köztévének (NOS) Louis van Gaal.

A holland válogatott a negyeddöntőben Argentínával csap össze, a 71 éves edzőlegenda pedig visszavágna a 2014-es brazíliai tornán elbukott elődöntőért – az Oranje akkor tizenegyesekkel maradt alul dél-amerikai riválisával szemben.

Van egy kiegyenlítetlen számlánk Argentínával szemben. Nem szeretek visszaemlékezni arra a meccsre, mert akkor úgy gondoltam, hogy nyerhetünk, ennek szellemében hajtottam végre a cseréket. Arra szeretném kérni az embereket, akik otthon vannak, hogy nézzék a meccset és szurkoljanak nekünk, mert sok erőt tudunk ebből meríteni” – mondta a közelgő negyeddöntős párharcról Van Gaal, akit arról is megkérdeztek, hogy milyen módon tervezi megállítani Lionel Messit.

Nem mondom el, majd pénteken meglátják” – mondta sejtelmesen Louis van Gaal.

 


 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik