Vb 2022: a bukás után leváltják a spanyol szövetségi kapitányt

Vágólapra másolva!
2022.12.08. 12:45
null
Luis Enrique távozik a spanyol válogatott éléről (Fotó: AFP)
A Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség (RFEF) hivatalos honlapján bejelentette: leváltja a katari világbajnokságon a nyolcaddöntőben búcsúzó válogatott szövetségi kapitányát, Luis Enriquét.

 

A Marokkó elleni kiesés Luis Enrique állásába került: a spanyol szövetség vezetése értékelte az elmúlt évek szereplését, majd úgy határozott, köszöni a szövetségi kapitány munkáját, ám a jövőt már mással képzeli el.

A szakember 2018 szeptemberében ült le először a spanyol kispadra, az Angliában 2–1-re megnyert Nemzetek Ligája-csoportmeccsen mutatkozott be. 2019 márciusában mindössze hat meccs után személyes okok miatt távozott állásából, ám még az év szeptemberében visszatért.

Luis Enrique a két időszakot egybevéve 45 meccsen irányította a spanyol nemzeti csapatot, mérlege ezek során 25 győzelem, 11 döntetlen és 9 vereség.

A Nemzetek Ligájában két kiírásban is a négyes döntőbe vitte Spanyolországot, míg a legutóbbi Európa-bajnokságon az elődöntőig juttatta.

„Az RFEF sok szerencsét kíván Luis Enrique-nek és csapatának a jövőbeni szakmai projektjeikhez. Az edző kivívta a válogatottban dolgozó munkatársai és az egész szövetség szeretetét és csodálatát, amely mindig is az otthona lesz” – közölte a spanyol szövetség.

Csütörtök délután már ki is nevezték az új kapitányt: az U21-es spanyol válogatott eddigi szövetségi edzője, Luis de la Fuente veszi át Spanyolország irányítását. Erről részleteket itt olvashat.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

MAROKKÓ–SPANYOLORSZÁG 0–0 – 11-esekkel 3–0
Al-Rajjan,
Egyetemvárosi Stadion, 44 667 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Agerd (el-Jamik, 84.), Szaissz, Mazraui (Attijat Allah, 82.) – Unahi (Benun, 120.), Amrabat, Amallah (Seddira, 82.) – Zijes, en-Nesziri (Szabiri, 82.), Bufal (Abde, 66.).Szövetségi kapitány: Valid Regragi
SPANYOLORSZÁG:
Unai Simón – M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde, 98.) – Gavi (Soler, 63.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (N. Williams, 75.; Sarabia, 119.), Asensio (Morata, 63.), Olmo (Ansu Fati, 98.).Szövetségi kapitány: Luis Enrique

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik