Vágólapra másolva!
A Manchester United hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Nottingham Forest csapatát az Angol Ligakupa elődöntőjének második felvonásán, így magabiztosan jutott be a sorozat döntőjébe.

Erik ten Hag csapata fél lábbal már a döntőben érezhette magát, ugyanis az elődöntő első összecsapásán 3-0-ra nyertek a Nottingham Forest ellen. A holland edző néhány kulcsjátékosát pihentette is a visszavágón.

Ahogy az várható volt a United játszott fölényben és veszélyesebben is, ám a David de Gea helyén játszó Heaton kapusnak is kellett egy-két nagy védést bemutatnia az első félidőben.

A fordulás után ten Hag beküldte a Sancho, Rashford, Martial triót, utóbbi kettő pedig főszerepet vállalt abban, hogy a manchesteriek villámgyorsan eldöntötték a már addig is biztosnak vélt továbbjutást.

Előbb a 73. percben Anthony Martial talált be, majd három perccel később Bruno Fernandes külsővel ívelt Rashfordhoz, aki vissza tette középre a labdát, Fred pedig nem hibázta el a ziccert.

Cserejátékosai szállították a győzelmet a Manchester Unitednek Forrás: AFP/Paul Ellis

A MU az első mérkőzésen aratott magabiztos győzelmének is köszönhetően 5-0-s összesítéssel jutott be a döntőbe, ahol majd a Newcastle United csapatával találkozik. Az ötszörös győztes manchesteri klub legutóbb 2017-ben nyerte meg a Ligakupát.

Angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Manchester United-Nottingham Forest 2-0 (0-0)
gólszerzők: Martial (73.), Fred (76.)
Továbbjutott: a Manchester United 5-0-s összesítéssel