Vágólapra másolva!
Szombat este a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig a Köln otthonában ért el gól nélküli döntetlent, ám a mérkőzésen egy kellemetlen incidens történt, ugyanis a hazai szurkolók a lipcsei együttest gúnyolták.

A kölni drukkerek kifeszítettek egy molinót a lelátóra, amelyen az állt:

"A Red Bull gyógyítja a kiégést!"

- utalva ezzel a Leipzig sportigazgatójának, Max Eberlnek a betegségére. A 49 éves szakember tavaly januárban tizenhárom év után kimerültségre hivatkozva mondott le a Borussia Mönchengladbach sportigazgatói posztjáról.

A 49 éves szakember kimerültségre és kiégésre hivatkozva mondott le 2022 januárjában a Borussia Mönchengladbach sportigazgatói posztjáról. Eberl akkor azt mondta, soha többé nem akar már a labdarúgásban tevékenykedni, mert az tette beteggé. Ennek ellenére tavaly decemberben a Lipcse sportigazgatója lett. A Bundesliga egyik legelismertebb sportvezetőjét megdöbbentette a betegségével kapcsolatos rosszindulatú üzenet.

– mondta Eberl az 1. FC Kölnben elért gól nélküli döntetlen után.

Nem bírt a Lipcse a Kölnnel Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A Köln sportigazgatója, Christian Keller elhatárolódott a plakátoktól, és a szurkolónak megdöbbentő viselkedésétől. A szakvezető a mérkőzés után elmondta, hogy a molinókat a mérkőzések előtt jóvá kell hagyn, de a szurkolók ennek ellenére be tudják csempészni a stadionba.

"Nem hagytuk jóvá azt a molinót, amelyen a sértő üzenet állt, ez magától értetődő" – mondta a Köln sportigazgatója.