Spanyolország: Ebéd után a tűző napon nem volt kedvem játszani – Piqué

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.03.20. 21:29
null
Piquének új kihívásokra volt szüksége (Fotó: Getty Images)
A 2022 novemberében váratlanul visszavonuló Gerard Piqué az el Paísnak adott interjújában beszélt a visszavonulásának okáról, a Negreira-ügyről és a Szaúd-Arábiába költöző spanyol Szuperkupáról is.

A Barca és a spanyol válogatott korábbi védője, Gerard Piqué azt mondta, soha nem látta a Negreira-ügy dokumentumait. Ahogy arról beszámoltunk, az FC Barcelona éveken át fizetett a katalán játékvezetői testület alelnökének, José María Enríquez Negreirának, „szakmai tanácsadásért”. A spanyol ügyészség korrupció gyanújával vádat emelt a katalán klub és korábbi elnöke, Josep Maria Bartomeu ellen Negreirának a lefizetése miatt.

„Semmit sem kaptak a játékosok. Én soha nem kértem semmit. Néhányan, akiket ismerek, kértek jelentéseket az ellenfélről, és talán valaki a játékvezetőkről is. Fogalmam sincs. Csapatszinten természetesen nem kaptunk semmit” – fogalmazott a 36 éves Piqué.

A korábbi játékos tulajdonában van a Kosmos nevű cég, amely a Spanyol labdarúgó-szövetséggel (RFEF) együttműködve Szaúd-Arábiába költöztette a spanyol Szuperkupa küzdelmeit és létrehozta a négycsapatos lebonyolítási rendszert.„Ez az egyik legjobb üzlet a szövetség történetében, és nagyon büszke vagyok rá” – mondta az ügylettel kapcsolatban Piqué.

Az FC Barcelona korábbi játékosa szerint a spanyol bajnokság már nem harcol az angollal, mivel a Premier League minden téren lehagyta a La Ligát.

Az utolsó téma a visszavonulás volt. A világbajnok és Európa-bajnok védő elmondta, nehéz döntés volt, de már nem érezte jól magát a pályán.

„Sok éven át voltam ott, és minden alkalommal nehéz volt számomra bizonyos helyekre menni. Ha délután négy órára tették a meccset, ebéd után, a tűző napon, nem volt kedvem játszani– mondta Piqué, majd hozzátette – Őszintének kellett lennem. Már nem volt ugyanolyan az étvágyam, új kihívásokra volt szükségem, és láttam, hogy a csapatban sem vagyok olyan fontos, mint korábban. Nem éreztem jól magam. Helyesen döntöttem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik