NS-infó: megszűnhet a szurkolói kezdőrúgás az NB I-ben és az NB II-ben

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 17:57
null
Senkó Zsombor nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy két alkalommal is hárította a szülinapos kisfiú lövését (Fotó: Török Attila)
Az MLSZ levélben közölte az NB I-es és NB II-es klubokkal, hogy ezentúl szigorúbban szabályozzák a szurkolói kezdőrúgást, amely a jövőben megszűnhet.

Élénk visszhangot váltott ki az elmúlt hetekben az NB I-es és NB II-es mérkőzéseken elvégzett szurkolói kezdőrúgásokkal kapcsolatos történet. Az MTK, valamint a Vasas bajnokija előtt megtörtént, hogy a kezdőrúgást megvásároló szurkoló vagy az ünnepélyes labdaérintést ajándékba kapó gyerek megiramodott az ellenfél kapuja felé, és saját magának (is) „góllal” igyekezett emlékezetessé tenni az eseményt. Előfordult, hogy az egyéni akcióból gól született, de az MTK-pályán két alkalommal is „védett” a kapus, az ősszel az ETO FC, az idén a DVTK profi játékosa sem ment bele abba, hogy a labda így kerülhessen a hálóba.

Lapunk és honlapunk is foglalkozott a témával, és most az az információ jutott el szerkesztőségünkbe, hogy az MLSZ levelet küldött a profi osztályokban szereplő kluboknak, ebben az szerepel, a jövőben a kezdőrúgást elvégző drukker és a labda sem hagyhatja el a kezdőkör területét, valamint ennek az eseménynek a lehető legrövidebb időn belül be kell fejeződnie. A szövetség iránymutatása alapján mind az NB I-es, mind pedig az NB II-es bizottságnak foglalkoznia kell azzal is, hogy az új bajnoki idényben már ne legyen szurkolói kezdőrúgás, annak fényében főleg, hogy más országok profi bajnokságában nincs ilyen, a meccset rendhagyó módon bevezető szurkolói esemény a gyepen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik