Eb 2024: Kovacic-dupla, nyertek Törökországban a horvátok

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.03.28. 22:45
null
Kovacic (jobbra) duplázott Törökországban (Fotó: AFP)
Megszerezte első győzelmét az előző körben egymással döntetlenező Horvátország és Wales a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének 2. fordulójában, a D-csoportban. A horvátok a törököket verték meg 2–0-ra, míg a walesiek a letteket múlták felül 1–0-ra.

 

TÖRÖKORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 0–2

A nyitányon Horvátország az utolsó pillanatban elbukta a győzelmet Wales ellen, így déli szomszédainkat erősen hajtotta a bizonyítási vágy a törökök vendégeként. A horvátok sikerkovácsa Mateo Kovacic és Mario Pasalic voltak a Bursában rendezett találkozón: a Chelsea játékosa kétszer is betalált, s mindkétszer az Atalantában futballozó honfitársa szolgálta ki.

A vezetést a horvátok a 20. percben szerezték meg: Josip Stanisic passzolt középre jobbról a tizenhatoson belül tartózkodó Pasalicnak, ő összejátszott Ivan Perisiccsel, majd Kovacic elé készített, aki higgadtan lőtt az állva maradó kapus mellett a kapu bal oldalába. VIDEÓ ITT!

A szünet előtt nem sokkal Luka Modric indította látványos mozdulattal Pasalicot, aki kapura tört, lövése kijött Mert Günökről, Kovacic pedig az ötösről a hálóba helyezett. VIDEÓ ITT!

A mérkőzésen a házigazdák többször jutottak el lövésig a veszélyesebb helyzeteket kialakító, ám szünet után már némileg visszafogottabban játszó horvátoknál, ám az eredmény nem változott, így az örmények legyőzése után ezúttal pont nélkül maradt Stefan Kuntz gárdája.

Moore fejesével nyert Wales (Fotó: Getty Images)
Moore fejesével nyert Wales (Fotó: Getty Images)

WALES–LETTORSZÁG 1–0

A katari világbajnokság után visszavonuló Gareth Bale-t óriási ováció fogadta Cardiffban. A walesi válogatott első hazai meccsét játszotta a játékos visszavonulása óta, így számos szurkoló most tudott elbúcsúzni tőle.

Walesnek Bale hiányában is összejött a győzelem egy szünet előtt nem sokkal szerzett góllal: Daniel James balról érkező beadása után Kieffer Moore fejelt tanítani való mozdulattal a földre – ahonnan a labda a kapuba pattant. VIDEÓ ITT!

Ennek a gólnak köszönhetően a végig mezőnyfölényben futballozó walesieknek is megvan az első sikerük a selejtezőben.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

D-CSOPORT
Törökország–Horvátország 0–2
(0–2)
Bursa. G: Kovacic (20., 45+4.)
Wales–Lettország 1–0
(1–0)
Cardiff. G: K. Moore (41.)
Szabadnapos: Örményország

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Wales 2 1 1 2–1 +1 4
2. Horvátország 2 1 1 3–1 +2 4
3. Törökország 2 1 1 2–3 –1 3
4. Örményország 1 1 1–2 –1 0
5. Lettország 1 1 0–1 –1 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik