Éveken át szexuálisan zaklatták az olimpiai bajnok sztársportolót

TOPSHOTS Horizontal SUMMER OLYMPIC GAMES CYCLING CYCLING TRACK RACE BUST PODIUM GOLD MEDAL GESTURE POURSUITE EN EQUIPES
Gold medallists Britain's Bradley Wiggins poses on the podium after the men's Team Pursuit finals track cycling event at the Velodrome during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. / AFP PHOTO / Eric FEFERBERG
Vágólapra másolva!
Elmondása szerint gyerekként három éven át zaklatták a Tour de France-győztes korábbi brit kerékpárost, Bradley Wigginst.

A 42 esztendős Wiggins időfutamban nyert olimpiai és világbajnoki címet, négy éven át tartotta az egyórás világcsúcsot, pályán pedig további négy ötkarikás aranyéremmel és hét vb-elsőséggel, valamint egy Európa-bajnoki arannyal gazdagította pályafutását, amelynek eredményeként lovaggá ütötték. Wiggins tavaly áprilisban beszélt először arról, hogy

tinédzserként egy edzője zaklatta, a Happy Place című friss podcastban pedig kifejtette megpróbáltatásait.

Bradley Wigginst szexuálisan zaklatták gyerekkorában Forrás: AFP/Eric Feferberg

"Tizenkét éves koromtól egy hároméves periódust ölelt fel,

nem tudom felidézni, milyen gyakorisággal, kisebb incidensektől egészen szexuális zaklatásig, vagy nevezzék, ahogy akarják"

- fogalmazott a 2012-es francia körverseny győztese. Hangsúlyozta: l

egnagyobb szégyeneként azt élte meg, hogy egy férfi tette vele mindezt, ezt pedig nem tudta feldolgozni, különösen nem 13 éves korában.

"Volt egy pont, ahonnan úgy tettem, mintha mindez meg sem történt volna, és egész életemet a kerékpározásnak szenteltem" - mondta Wiggins, aki elért sikerei titkának a boldogtalanságát és a problémái előli menekülést tartja.

"Vitán felül ez jelenti a különbséget, hogy jó vagy kiemelkedő vagy valamiben. Úgy vélem, hogy a nagyszerűség a szerencsétlenségből származik" - fogalmazott Wiggins, aki 36 esztendősen vonult vissza, az elmúlt években pedig televíziós szakértőként dolgozott. - "Nem lennék semmi a kerékpársport nélkül, mindent ez adott nekem. Ugyanakkor majdnem mindent el is vett tőlem."