Vágólapra másolva!
Egye jobb hírek érkeznek a minden végtagján amputált olimpiai bajnok orosz műkorcsolyázóról, Roman Kosztomarovról. Orosz lapk egybehangzó értesülése szerint pozitív változások figyelhetőek meg az állapotában, a hosszú hetek óta tartó mesterséges táplálás után újra kell tanulnia rágnia és nyelnie, de mivel sokáig feküdt, így az önálló felülés is gondot okoz még számára.

A 2006-os jégtánc olimpiai bajnoka elkezdheti a rehabilitációt, ám k

özben azért az orvosok még "féltik" a korcsolyázó máját a sok gyógyszeres kezeles miatt.

Amint az 5-tv.ru beszámolójából kiderült, a vérmérgezés már nem terjed a sportoló testében, ráadásul helyreállították az agyi vérkeringést is, így nem lesz szükség több amputációra már.

A hírek szerint összevarrták a légcsőmetszését is, azaz nem kell már többet lélegetetőgépre tenni.

Kosztomarov egyelőre speciális ételeket próbál inni, mivel

újra meg kell tanulnia rágni és nyelni. A lap beszámolója szerint a sportoló elkezdett ülni, de eddig ez csak segítséggel sikerült.

Pozitív hírek érkeznek Roman Kosztomarov Forrás: onstagram.com/romankostomarovkrs/

Az orosz sportoló még mindig hosszú rehabilitáció előtt áll, de már az orvosok elkezdték felkészíteni a korcsolyázót arra, hogy protézisekkel pótolják az amputált végtagokat.

A 46 éves sportoló még januárban került kórházba tüdőgyulladással, ám azóta az agya, a veséje és a mája is károsodott, és a kialakult üszkösödések miatt minden végtagján kellett amputációt végrehajtani. Március közepén lekapcsolták a lélegeztetőgépről és magához tért, ám a poszttraumás stressz szindróma jelei mutatkoztak rajta, ráadásul elkékült a bal keze is, ami a vérmérgezés jele, és ami miatt szükség volt nemrég egy újabb műtétre. A legújabb hírek szerint azonban már a felépülés útjára lépett és nem kell attól félni, hogy újra romlik az állapota.