Vágólapra másolva!
Sürgősségi műtéten esett át a svéd Malmö dán válogatott futballistája, Lasse Nielsen, miután az egyik csapattársa roppant szerencsétlen mozdulattal pont a férfiasságán találta el az edzésen.

A 35 éves egyszeres válogatott hátvéd csaknem két hetet volt kénytelen kihagyni, amiért az egyik edzésen ijesztő sérülést szenvedett: megrepedt az egyik heréje, miután Hugo Bolin véletlenül a lehető legérzékenyebb helyen találta el a rutinos csapattársát. Nielsent azonnal kórházba szállították, ahol még aznap megműtötték. Azonban pénteken Nielsen ismét edzésbe állt a Kalmar FF elleni hétvégi bajnoki előtt és a FotbollSkane-nek nyilatkozott a szerencsétlen esetről.

"Olyan érzés volt, mint amikor combon találják az embert, de a fájdalom nem múlt el négy-öt perc után, mint általában. Mint kiderült, az egyik herém megrepedt. Összevarrták.

Hugónál volt a labda, én pedig mögé álltam, ő jobbra fordult, én pedig elé tettem a kezem és a lábam. Amikor megfordult, akkor történt a baleset, a herém összeszorult, vagy a csípője megnyomta. Nem tudom pontosan, tiszta balszerencsés mozdulat. Talán az én hibám" – mondta a dán labdarúgó, aki a műtét utáni nehézségekről is beszélt.

Kellemetlen sérülést szenvedett a Malmö dán védője Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

"A műtét utáni első héten nem sok mindent tudtam csinálni. Leültem a kanapéra, kimentem a fürdőszobába, vagy a konyhába vizet inni. Minden alkalommal, amikor felkeltem, olyan érzés volt, mintha egy kést döftek volna a hasamba. Annyira fájt" – mondta Nielsen, hozzátéve, hogy nem tervez extra óvintézkedéseket tenni a pályán.

A Malmö szombaton a Kalmar ellen kezdi meg a svéd bajnokság idei szezonját.