NB I: Remélem, Csoboth nemzetközileg is a legmagasabb szintre jut – Moniz

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.01. 17:59
null
Csoboth Kevint (balra) mindkét edző dícsérte (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I 25. fordulójában az Újpest 3–2-re legyőzte odahaza a Zalaegerszeget. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A ZTE trénere, Ricardo Moniz először is gratulált az Újpestnek.

„Ma a semleges nézők jó meccset láthattak, változatos volt a játék. Kicsit összetörtünk az eredménytől, de vannak tanulságok, amikből tudunk szemezgetni. Kíváncsiak voltunk, az új edző milyen felállással küldi pályára a csapatát. Mi szokás szerint magas letámadással játszottunk, az elején domináltunk is, az Újpest nem nagyon tudta megtartani a labdát, gólhelyzeteink voltak. De ha ezeket nem váltjuk gólra, akkor általában jön a kontra. Ezért keserű a szájízünk. A Ferencvárosnál töltött időszakomból pontosan emlékszem, mennyire nehéz az Újpest ellen játszani. Ráadásul Csoboth Kevin fantasztikus tehetség, őszintén remélem, hogy nemzetközileg is a legmagasabb szintre jut, ami az egész magyar focinak jó lenne.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte a szakembert, hogy felkészültek-e Csoboth Kevin gyorsaságára?

„Felkészültünk, de ő egyszerűen nagyon gyors, mi pedig presszingeltünk, inkább a középpályán védekeztünk, így hátul több volt a szabad terület, és ezt ki tudta használni. Nagyon erős játékos, kívánom neki, mentálisan is legyen olyan erős, hogy eljusson a topszintre.”

RICARDO MONIZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics elárulta: a szíve majd kiugrott a helyéről a meccsen.

„Ez egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Szeretnék gratulálni a játékosaimnak, mert nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. Nem szeretem, ha ennyire hullámzó a teljesítmény, ahogy egyik edző sem. Kettő nulla után hiányzott a koncentráció, nem voltunk elég fegyelmezettek, pillanatokon belül egyenlített az ellenfél. Mondtam a mérkőzés előtt is a fiúknak, hogy a Zalaegerszeg különleges csapat, olyan edzőjük van, akivel soha nem adják fel, letámadnak, keményen dolgoznak, ezért nehéz meccsre számítottunk. Nem is volt könnyű győzelem, vannak még javítanivalók, de láttam az akaratot, a szándékot, az igyekezetet. A szurkolóink hihetetlenek voltak, rendkívül támogatták a csapatot, nagy köszönettel tartozom nekik.”

A Nemzeti Sport kíváncsi volt, hogy miért nem Csoboth Kevin rúgta a büntetőt, amit Petrus Boumal kétszer is kihagyott.

„Mudrinszki volt kijelölve, második rúgóra nem is gondoltam előzetesen, ám mivel ő sérülés miatt már nem volt a pályán, Croizet-t kértem meg. Aztán Boumal jelentkezett, hogy érzi az önbizalmat, és másodszor is ő állt oda. Igazából Csobothra nem is gondoltam.”

NEBOJSA VIGNJEVICS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

LABDARÚGÓ NB I
25. FORDULÓ
Újpest FC–Zalaegerszeg 3–2 (Csoboth 29., 47., 75., ill. Andzulasz 63. – öngól, Ubochioma 66.)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion, 3338 néző. V: Káprály

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik