Barcelona: Messi jövő héten meghozza a döntését – Xavi

Vágólapra másolva!
2023.06.02. 12:05
null
Xavi tárt karokkal várja Messit (Fotó: AFP)
A Barcelona vezetőedzője, Xavi a Mundo Deportivo spanyol újságnak adott interjújában mondta el, teljes mértékben készen áll arra, hogy Lionel Messi csatlakozzon a csapathoz a nyáron és nincs benne semmi kétség azzal kapcsolatban, hogy az argentin hasznos tagja lehetne a gárdának.

 

„Minden joga megvan ahhoz, hogy ő döntse el, hol szeretné befejezni a karrierjét – mondta a szakember Messi helyzetéről. – Úgy gondolom, van még jövője a futballban, és természetesen szinte minden katalán azt szeretné, hogy hozzánk csatlakozzon – legfőképp én.

A spanyol vezetőedző többször is hangsúlyozta, tárt karokkal várják az argentint Katalóniában:

„Mint azt már sokszor elmondtam, az ajtónk tárva-nyitva áll. Bennem nincsenek kétségek, pontosan tudom, hogy tudna nekünk segíteni. Innentől kezdve a szerződésével kapcsolatos nehézségek már nem az én hatáskörömbe tartoznak.”

Xavi abban is biztos, hogy sikerülne Messi helyét megtalálni a jelenlegi keretben:

„Messi nagyon jól alkalmazkodik. Tudna játszani szélsőt, középpályást vagy akár hamis kilencest is, amit az egész karrierje alatt. Busquets és Jordi Alba távozásával biztosan vezető szerep is hárulna rá, de volt már csapatkapitány és a klub történetének legsikeresebb játékosa, szóval biztos vagyok benne, hogy ezt a feladatot is meg tudja oldani” – mondta el magabiztosan a szakember.

A volt csapattársak a mai napig szoros kapcsolatban vannak és szinte mindennap beszélnek, de Xavi szerint most teret kell adni az argentinnak:

„Jövő héten meghozza a döntését. Most magára kell hagynom kicsit, hiszen ha mindennap beszélünk, azzal nem feltétlenül segítek a helyzetén. Tudom, most vagy 200 teória van a jövőjéről, de bármi is legyen, mi szívesen látjuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik