Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II osztályozójának vasárnapi visszavágóit követően bennmaradt a Kozármisleny és a Nyíregyháza, az NB III keleti csoportját veretlenül megnyerő BVSC pedig feljutott a másodosztályba.

A Kozármisleny úgy nyerte meg a párharcát, hogy egy hete hazai pályán egygólos vereséget szenvedett az NB III Közép-csoportját megnyerő Iváncsától, amelyet azonban idegenben 3-0-ra múlt felül.

Az NB III Keleti-csoportjának veretlen bajnoka, az Urbán Flórián vezett BVSC-Zugló szintén vendégként vívta ki a feljutását a Merkantil Bank Ligába, miután a hazai döntetlen után 2-1-re diadalmaskodott a Szentlőrinc otthonában, amely így búcsúzott a másodosztálytól.

Urbán Flórián feljuttatta a BVSC-t a harmadosztályból Forrás: Tóth Péter/bvsc.hu

A harmadik vasárnapi mérkőzésen az NB II 18. helyen végző Nyíregyháza az NB III nyugati csoportjának bajnokával, a Veszprémmel mérkőzött, amelyet a korábbi magyar válogatott játékos, Pető Tamás irányít. Az odavágó gólnélküli döntetlennel zárult, a Kisvárdán rendezett visszavágón pedig a Nyíregyháza már a kilencedik percben megszerezte a vezetést Csősz Richárd találatával, és végül egygólos győzelmet aratott, ezzel pedig bent maradt a másodosztályban.

Eredmények, osztályozó, visszavágók:
Szentlőrinc - BVSC-Zugló 1-2 (0-0)
A párharc győztese: a BVSC-Zugló 2-1-es összesítéssel.

Iváncsa KSE - HR-Rent Kozármisleny 0-3 (0-1)
A párharc győztese: a HR-Rent Kozármisleny 3-1-es összesítéssel.

Nyíregyháza Spartacus FC-Practical VLS Veszprém 1-0 (1-0)
A párharc győztese: a Nyíregyháza Spartacus FC 1-0-s összesítéssel.