Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülései szerint Ange Postecoglou, a skót Celtic csapatával bajnoki címet nyerő ausztrál szakember lesz a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur új edzője.

Az 57 éves szakembert 2021 nyarán nevezték ki a Celtic élére, vezetésével két bajnoki címet, két Ligakupát és egy Skót Kupát nyert a glasgow-i csapat.

Az idei szezonban a Celtic csapatával triplázó Postecoglou kinevezésért várhatóan jövő héten jelenti be a Tottenham, amelynek Antonio Conte márciusi kirúgása óta nincs főállású edző.

Ange Postecoglou lesz a Tottenham edzője Forrás: AFP/Andy Buchanan

Conte távozása után az olasz sztáredző segítője, Cristian Stellini irányította a csapatot megbízott edzőként, de amikor vele sem jöttek az eredmények, a 31 éves Ryan Mason ült le a kispadra.

– idézi a The Athletic Postecoglout, aki az után került képbe az észak-londoni csapatnál, hogy a holland Arne Slot, a német Julian Nagelsmann és a spanyol Xabi Alonso is visszautasította a Spurst.

Az észak-londoni klub az idei szezonban a nyolcadik helyen végzett a Premier League-ben, így a következő szezonban nem indulhat egyik európai kupasorozatban sem. A Klub olyan jelöltet keresett a kispadra, aki kulturális változást kezdeményez és új lendületet ad a játékosoknak.