Vágólapra másolva!
Néhány éve még Anglia legnagyobb tehetségének tartották Jacob Mellis-t, ám a Chelsea-ben is megfordult egykori csodagyerek azóta teljesen lecsúszott és most hajléktalanként él.

Mellis tehetségét jól mutatja, hogy mindössze 16 évesen 1 millió fontért igazolta le a Chelsea a Sheffield Unitedtől, ám a hozzá fűzött reményeket soha nem tudta beváltani, ráadásul alkohol problémákkal is küszködött. A The Daily Mailnek adott interjújában nemrégiben elárulta, hogy teljesen lecsúszott, jelenleg nincs otthona, nincs autója és nincs munkája sem. Az elmúlt másfél évet hol a barátai kanapéján töltötte, hol pedig a családja jóindulatára támaszkodott.

"Minden napom azzal töltöm, hogy azon gondolkodom, hová menjek. Van családom, de nem igazán akarok rájuk támaszkodni, magamtól szeretnék talpra állni, bár tudom, hogy nehéz. Nyilván mindenkinek megvan a saját problémája, a családomnak is, de próbálnak segíteni nekem, ahogy csak tudnak. Néha megszállhatok náluk, vagy szállodákban szereznek nekem szállást.

– mesélte az egykori csodagyerek.

Alkohol problémákkal küzdött a Chelsea-nél, 2022-ben visszavonult Forrás: Twitter

Mellis nyiltan beszélt az alkohollal folytatott küzdelméről is, ami kihatással volt a Chelsea-nél töltött időszakára is.

"Karrierem során ez az egy dolog okozott csak problémát. Amikor iszol, nem tudod kontrollálni, hogy mit csinálsz. Ez kihatással van az edzésmunkára, az edzők pedig nem nézik jó szemmel.

Dermot Drummy (a Chelsea akadémiájának egykori edzője) egyfajta mentorként bízta meg Ashley Cole-t, hogy beszélgessen velem és megakadályozzon abban, hogy igyak. Szóval kétségtelen, hogy próbáltak nekem segíteni, de akkoriban beképzelt és arrogáns voltam. Annyit ittam, amennyit csak tudtam, hogy csökkentsem a stresszt" – mondta Mellis.

Mellis mindössze egy tétmérkőzésen kapott lehetőséget a Chelsea-ben: 2011-ben a Zilina elleni BL-összecsapáson. Egy évvel később aztán a londoni klub kirúgta, mert kiderült, hogy füstbombát robbantott a Cobham-edzőközpontban. Ezt követően a Barnsley-hez szerződött, ahol két évet töltött, mielőtt a Blackpoolhoz került. Karrierje későbbi szakaszában alacsonyabb osztályú csapatokban játszott, megfordult többek között az Oldham Athletic, a Bury, a Mansfield Town, a Bolton, a Gillingham és Southend United csapataiban is, mielőtt tavaly egy tavaly félrediagnosztizált térdsérülés miatt kénytelen volt visszavonulni.