Világbajnok sztárjátékos érkezhet a Fradiba, közel a megszerzése

waterpolo Horizontal
Serbia's Dusan Mandic reacts during the Tokyo 2020 Olympic Games men's water polo quarter-final match between Italy and Serbia at the Tatsumi Water Polo Centre in Tokyo on August 4, 2021. (Photo by Angela WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
Görög sajtóhírek szerint a kétszeres olimpiai-, egyszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok Dusan Mandics a következő idényben az FTC-Telekom vízilabdacsapatában folytatja a pályafutását – vette észre a Magyar Nemzet.

A szerb klasszis jelenleg a Novi Beograd játékosa, amely a hétvége során ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Mandics azonban nem volt ott a hazai nyolcas döntőben, ugyanis a csapat vezetőedzője két hónapja kitette a csapatból, a klub pedig felfüggesztette a 28 éves vízilabdázó játékjogát.

Dusan Mandics a Fradiban folytathatja a karrierjét Forrás: AFP/Angela Weiss

A világ egyik legjobb balkezes játékosa így várhatóan csapatot vált a nyáron, és a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a magyar bajnoki címvédő Ferencvárosba igazol. Mandicsot már öt éve is megpróbálta megszerezni a Fradi, de a szerb játékos akkor maradt az olasz Pro Reccóban, ahonnan 2021-ben igazolt Belgrádba.

A szerb válogatottban az elmúlt évtizedben alapembernek számító, és minden nagy trófeát legalább egyszer elhódító Mandics korábban kétszer nyert Bajnokok Ligáját: 2011-ben a Partizan Beograd, 2021-ben a Pro Recco színeiben.