Újabb riválist kapott a sérüléséből lábadozó Gulácsi Péter Lipcsében

FC Einheit Wernigerode - SC Paderborn 07 Sports soccer DFB Cup Leopold Zingerle Horizontal, Leopold Zingerle
30 July 2022, Saxony-Anhalt, Wernigerode: Soccer: DFB Cup, FC Einheit Wernigerode - SC Paderborn 07, 1st round, Stadium im Sportforum Kohlgarten. SC Paderborn 07 goalkeeper Leopold Zingerle plays the ball. Photo: Matthias Bein/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by MATTHIAS BEIN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta a másodosztályú Paderborn kapusát, Leopold Zingerlét.

A kapus, Leopold Zingerle a jövőben az RBLeipzig mezét fogja viselni, és 2023. július 1-től a csapatunkat erősíti. A 29 éves játékos az SC Paderborntól költözik Lipcsébe" - írta a Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató klub.

Az új igazolás elsősorban a sérüléséből lábadozó Gulácsi Péter miatt lehet érdekes, aki így újabb riválist kapott a posztján. A Lipcse a magyar játékos sérülése után már igazolt egy kapust, Janis Blaswichot a holland Heraclestől.

Leopold Zingerle 140 mérkőzésen - ebből 28 Bundesliga-meccsen - védte a Paderborn kapuját, de 2002 és 2015 között például a Bayern München játékosa is volt, de az utánpótlásban töltött évek után csak a második együttesben védett.