NB I: Jövőre a bennmaradás a Kisvárda célja – Révész

Vágólapra másolva!
2023.06.08. 13:28
null
Révész Attila szerint a következő két bajnoki év rendkívül nehéz lesz a kisvárdaiaknak, de ha átvészelik ezt az időszakot, újra lehet nagyot álmodni (Fotó: Kovács Péter)
Frissítésre van szükség, vallja Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója, aki már azt is tudja, a következő két esztendő kritikus lehet a klub életében.

 

Sorozatban harmadszor a bajnokság felsőházában zárt a Kisvárda Master Good – nem kis bravúr ez egy olyan klubtól, amely története során először öt évvel ezelőtt jutott fel az élvonalba! A csapat az első NB I-es idényében a kilencedik helyen végzett, aztán nyolcadik, majd ötödik lett, és amikor mindenki azt gondolta, innen már nincs feljebb, a 2021–2022-es bajnoki évet ezüstérmesként fejezte be. Magasra, nagyon magasra került a léc, ép ésszel senki sem számíthatott arra, hogy innen is lehet feljebb lépni, ám Kisvárdán hittek benne, a csapat másodszor is kiharcolhatja az Európa-konferencialiga-indulás jogát. Nem jött össze, és ennek nyilván megvannak az okai.

KAPITÁLIS EGYÉNI HIBÁKON ÚSZOTT EL A NEMZETKÖZI KUPAINDULÁS
A Kisvárda a tavaszi 17 bajnokijából csak hármat nyert meg, ez magyarázat arra, az őszi harmadik hely után miért esett vissza a hatodik pozícióba. Sok meccsen vesztett pontot, pontokat a hajrában, a kapott gólok nemegyszer kapitális hiba után estek. Csak három tavaszi bajnokit emelünk ki, amelyeken hat pont úszott el: az első tavaszi fordulóban hazai pályán a Paks ellen a 90. percben még 2–1 volt az eredmény, ám Hindrich Ottó gyermeteg módon hibázott Skribek Alen szélről középre lőtt labdájánál, a vége 2–2 lett. Négy fordulóval később a Vasas otthonában 2–1-es vezetésnél Janisz Karabelov bután szabálytalankodott Holender Filippel szemben a 89. percben, és bár a büntető kimaradt, a kipattanóból Feczesin Róbert egyenlített. Aztán ott volt a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzés, a 77. percben még kettővel ment a Várda, a vége mégis 2–2 lett.

„Ha visszatekintek, azt kell mondanom, az egész kétezerhuszonkettes évünk parádésra sikerült, ami velünk történt, nagybetűs történet – mondta Révész Attila sportigazgató.  – A második helyen fejeztük be az előző idényt, kiléphettünk a nemzetközi porondra, ősszel hétszer is nyertünk a bajnokságban, és dobogósként mentünk el pihenőre. Nagyszerű időszak volt ez a klubunk életében, ugyanakkor nagyon hamar kiderült, hogy nem tudtuk a távozókat megfelelően pótolni, valamint a fiatalszabály miatt nem lesz egyszerű az idényünk. Amikor tavasszal hosszú időn keresztül elmaradtak a győzelmek, azt gondoltam, a szakmai stábhoz kell nyúlni, de miután megint több időt töltöttem el a csapat mellett, láttam, nincs különösebb probléma a munkával, talán a rend és a fegyelem bicsaklott meg egy kicsit, és ez hatással volt a rúgott és a kapott gólok számára is. Sajnos fiatal kapusunk, Hindrich Ottó többször is sorsdöntő pillanatban nagyot hibázott, ez mentális visszaesést váltott ki, ezt nehéz volt kezelni és elfogadni. A háttérbe vonultam, nem kritizáltam a fiatal játékosunkat, majd jött az edzőváltás. A cél egyértelműen az volt, hogy kilépjünk a nemzetközi porondra, ez nem sikerült, már csak azért sem, mert tavasszal a játékunk minősége nem volt olyan, mint az előző évben. Egyébként a menet közben hozzánk érkező Milos Kruscsics jól dolgozik, elégedett vagyok vele, ő marad a vezetőedző, ugyanakkor a keretben már voltak és még lesznek is változások.”

Azt már eddig is tudni lehetett, hogy a kapus Hindrich Ottó visszatér az őt kölcsönadó román élvonalbeli CFR-hez, a klubnál négy és fél idényt eltöltő belső védő, Anton Kravcsenko lejáró szerződését a klub nem hosszabbította meg, és bár a jobbhátvéd Hej Viktor alapembernek számított, már tavasszal elkötelezte magát az MTK Budapesthez. Révész Attila elmondta, a kevés játéklehetőséghez jutó Milos Vranjanin is távozhat, de Janisz Karabeljov szerződése is lejár, jó eséllyel a középpályás is eligazol.

„Nem kérdés, frissítésre van szükség, amit úgy oldunk meg, hogy több fiatal is felkerül az első kerethez, de az NB II-ből és az élvonalból is vannak kiszemeltjeink, akad, akivel már meg is állapodtunk    – folytatta Révész Attila.  – És hogy a változtatások után milyen idényt remélek? A középmezőny nem motivál, arra pedig kicsi az esély, hogy újra az első hat hely valamelyikén végezzünk. A következő két év kritikus lesz, ám ha túléljük, újra lehet nagyot álmodni. Az U17-es csapatunk most nyert bajnoki címet, de a következő korosztályunk is ígéretes, kitűnő mentalitású játékosok jönnek majd felfelé, ők biztosíthatják, hogy önellátók legyünk, sőt, értékesíteni is tudunk majd labdarúgókat. Szóval a cél egyértelműen a bennmaradás kiharcolása.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatért:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Hej Viktor (ukrajnai, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Anton Kravcsenko (ukrán, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Hindrich Ottó (romániai, CFR – Románia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

AZ NB I VÉGEREDMÉNYE
1. Ferencvárosi TC 33 19 6 8 62–33 +29 63
2. Kecskeméti TE 33 15 12 6 48–32 +16 57
3. Debreceni VSC 33 15 9 9 52–39 +13 54
4. Puskás Akadémia 33 14 11 8 48–42 +6 53
5. Paksi FC 33 14 7 12 57–57 0 49
6. Kisvárda 33 10 13 10 43–49 –6 43
7. Mezőkövesd 33 11 9 13 40–43 –3 42
8. Újpest FC 33 11 8 14 42–55 –13 41
9. Zalaegerszegi TE 33 10 9 14 37–43 –6 39
10. Mol Fehérvár 33 8 11 14 38–43 –5 35
11. Budapest Honvéd 33 8 9 16 34–51 –17 33
12. Vasas FC 33 4 14 15 29–43 –14 26

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik